Briose cu lamaie, capsuni si crema de branza pentru Paste

1 ora +

usor

14 briose

Bucura-te de sarbatori si de timpul petrecut alaturi de cei dragi cu o reteta absolut delicioasa de briose de Paste cu lamaie, umplute cu crema de branza si acoperite cu o glazura fresh de crema de branza si capsuni! Usor de pregatit si cu un aspect spectaculos, vor impresiona cu siguranta pe oricine le degusta.

Aceste cupcakes pufoase si aromate sunt combinatia perfecta intre aciditatea revigoranta a lamaii si dulceata subtila a cremei de branza. Iar glazura bogata de crema de branza si capsuni adauga o nota de prospetime si o culoare pastelata care va face aceste mici delicii sa iasa in evidenta pe masa de sarbatoare.

Aceasta reteta este ideala pentru a aduce un strop de primavara in casa ta in timpul sarbatorilor pascale. Cu aroma lor proaspata si gustul lor minunat, briosele cu lamaie si capsuni sunt cu siguranta o alegere perfecta pentru masa de sarbatori. Dar, desigur, ele pot fi si o optiune minunata pentru orice alt eveniment special sau pur si simplu pentru a te rasfata cand ai pofta de ceva dulce si delicios.

Briose cu crema de branza… la interior si la exterior

Ce face aceste briose cu adevarat speciale? Secretul sta in ingredientul vedeta: crema de branza! Aceste briose nu sunt doar umplute cu crema de branza, ci sunt coapte impreuna cu ea, ceea ce le confera o textura moale si o aroma bogata. Branza se combina perfect cu aciditatea lamaii, creand o explozie de savoare in fiecare muscatura.

Si cum de Paste toata lumea viseaza la traditionala pasca cu branza, cred ca e o varianta inedita de a include branza in niste briose.

Pentru aceasta reteta ai nevoie de o cutie de 200 g de crema de branza. Eu o recomand pe cea de la Hochland sau de la Philadelphia. Aceeasi crema de branza din umplutura o vom folosi si pentru glazura.

Glazura de capsuni si crema de branza, completarea perfecta a acestor briose

Ah, glazura! Acea glazura cremoasa si catifelata de crema de branza cu capsuni proaspete este pur si simplu irezistibila. Ea completeaza perfect gustul delicat al brioselor si adauga o nota de prospetime si dulceata.

Trebuie sa recunosc ca nu sunt mare fan al glazurilor pe baza de unt, pentru ca mi se par prea grele si cu un gust prea pregnant. De aceea, incerc diferite alternative, iar aceasta glazura cu crema de branza e una dintre preferatele mele. Isi pastreaza forma frumos atunci cand decorezi briosele, insa e usor mai sensibila la transport, fiind mai moale decat glazura clasica cu unt. Imi place ca datorita faptului ca are si frisca, este foarte pufoasa, aerata si lejera.

Cat despre capsunile din compozitie, ai doua variante. Fie pregatesti rapid propriul gem de capsuni (in 10 minute e gata), fie folosesti gem gata facut. Eu am mers pe prima varianta pentru ca mi-am dorit o culoare mai vibranta a capsunilor, care odata amestecate cu crema de branza si frisca capata o frumoasa nuanta pastelata de roz. Ai observat poate ca gemurile de capsuni din borcan sunt destul de inchise la culoare.

Daca vrei sa pregatesti pe loc gemul de capsuni, nu trebuie decat sa amesteci intr-o cratita urmatoarele ingrediente:

  • 50 g capsuni
  • 10 g zahar
  • 1 lingurita zeama de lamaie

Apoi, pune cratita pe foc mediu, amestecand din cand in cand pana cand compozitia fierbe, zaharul se dizolva si fructele incep sa se inmoaie. Da amestecul prin blender si gata! Trebuie doar sa astepti sa se raceasca foarte bine inainte de a adauga gemul peste crema de branza din glazura.

Cum pastram briosele cu lamaie, capsuni si crema de branza?

Dupa ce briosele s-au racit complet, depoziteaza-le intr-un recipient ermetic sau infasoara-le in folie de plastic. Acest lucru ajuta la prevenirea uscarii si pastreaza umiditatea. Evita expunerea brioselor la umiditate excesiva, deoarece aceasta poate afecta textura si calitatea lor. Depoziteaza-le intr-un loc uscat si ferit de umezeala.

Odata glazurate, este recomandat sa pastrezi briosele in frigider. Vei prelungi, astfel, durata de viata a desertului. Consuma-le in maximum 3-4 zile.

Daca faci mai multe briose decat poti consuma intr-un timp scurt, poti sa le congelezi. Infasoara-le in mod corespunzator in folie de plastic sau pune-le in pungi cu zip si congeleaza-le pana la 2-3 luni. Dezghetarea se face treptat, la temperatura camerei.

Daca preferi sa consumi briosele calde, le poti incalzi usor in cuptor timp de cateva minute sau in cuptorul cu microunde pentru o scurta perioada.

Sper ca ti-a placut aceasta reteta de briose cu lamaie, capsuni si crema de branza si ca le vei incerca si tu. Spune-mi in comentarii cum au iesit si nu uita sa urci o fotografie cu desertul facut de tine pe Instagram, cu tag @madelicii.

Arunca un ochi si pe alte retete de pe blog!

🍰 Tort Mimosa cu crema de vanilie si lamaie

🍰 Tort cu zmeura si lamaie

🍰 Panna Cotta de capsuni, lapte batut si sos de mango

🍰 Desert la pahar cu piscoturi, ciocolata, capsuni & fructul pasiunii

🍰 Tarta cu lapte condensat, ciocolata alba, capsuni & busuioc

💛💛💛

Nu sunt recenzii (inca)

Ingrediente

Seteaza numarul de portii
175g faina
1 lingurita praf de copt
0.5 lingurita bicarbonat de sodiu
un praf de sare
1 lingurita coaja de lamaie
113g unt
100 g zahar
2 oua
0.5 lingurita extract / esenta de vanilie
0.25 lingurita esenta de lamaie
125ml lapte batut
Crema de branza + Glazura

CREMA DE BRANZA

80 g crema de branza
15g zahar pudra
0.5 lingurita coaja de lamaie

GLAZURA DE CAPSUNI

120g crema de branza
120g smantana lichida
3 linguri gem de capsuni vezi reteta in introducere si la completari
0.25 lingurita extract / esenta de vanilie
oua de ciocolata pentru decor

Pasii necesari

1.

Preincalzim cuptorul si pregatim tava de briose

Preincalzim cuptorul la 160°C. Pregatim tava de briose tapetata cu hartiutele speciale sau pregatim formele/tava din silicon. Cand fac briose, pentru a preveni absorbtia umiditatii si a grasimii din briose de catre hartiute, pun pe fundul fiecarei cavitati cateva boabe de orez.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
2.

Amestecam ingredientele uscate

Intr-un bol cernem faina, pe care o amestecam cu praful de copt, bicarbonatul, sarea si coaja de lamaie. Lasam deoparte.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
3.

Batem untul cu zaharul, adaugam ouale si aromele

Intr-un bol incapator (bolul mixerului planetar) batem untul moale, la temperatura camerei, cu zaharul timp de 1-2 minute, pana cand obtinem o compozitie deschisa la culoare si spumoasa. Adaugam pe rand ouale (la temperatura camerei) si aromele (vanilia, esenta de portocala).
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
4.

Incorporam faina si laptele batut

Turnam ingredientele uscate peste cele umede, alternand cu laptele batut: punem 1/3 din compozitia uscata, 1/3 din cantitatea de lapte batut si tot asa pana le terminam.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
5.

Pregatim crema de branza

Amestecam crema de branza cu zaharul pudra si coaja de lamaie.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
6.

La cuptor

Punem un strat din compozitia de blat in fiecare cavitate din tava pentru briose. Adaugam aprox. jumatate de lingurita de crema de branza, pe care o amestecam putin cu o scobitoare, cat sa se ”piarda” usor in cealalta compozitie. Venim deasupra cu inca putin aluat.
Dam la cuptor aproximativ 25 de minute (incearca sa vezi daca sunt coapte cu ajutorul unei scobitori). Cand sunt gata, scoate-le din tava si asaza-le pe un grilaj de racire.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
7.

Glazuram si decoram

Intr-un bol amestecam cu mixerul crema de branza cu zaharul pudra. Adaugam smantana lichida si batem pana cand crema se intareste. Adaugam vanilia si gemul de capsuni.
Cu un pos, decoram briosele cu glazura, apoi asezam ouale de ciocolata.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit

Completari

0.5 lingurita = jumatate de lingurita
0.25 lingurita = un sfert de lingurita
Pentru gem de capsuni: Punem intr-o cratita 50 g capsuni, 10 g zahar, 1 lingurita zeama de lamaie si lasam sa fiarba pe foc pana fructele se inmoaie. Dam prin blender si lasam sa se raceasca inainte de a adauga in glazura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *