Pasca cu mac, branza si caise
Masa de Paste nu ar fi completa fara unul dintre cele mai iubite deserturi, si anume pasca. Indiferent de reteta ei traditionala, cu branza si aluat dospit, sau variantele mai moderne, fara aluat sau cu diferite combinatii de arome, un lucru e cert: pasca e de nelipsit din meniul de Sarbatori. Ei bine, am pentru tine o reteta spectaculoasa care va face din acest Paste unul de neuitat: pasca cu mac, branza de vaci si caise! Foarte usor de facut, va fi pe gustul tuturor, dar mai ales al celor care iubesc cozonacul cu umplutura de mac.
Pasca cu aluat fraged
Reteta de pasca pe care ti-o propun este diferita de clasica pasca cu aluat de cozonac, adica dospit, cu drojdie. Si aceea este buna, nu zic nu, dar eu prefer sa savurez pasca pentru umplutura sa bogata si cremoasa, care uneori poate fi „eclipsata” de aluat. De multe ori, acesta se umfla atat de mult incat pasca nu mai este echilibrata, iar umplutura pare sa fie prea putina in raport cu aluatul.
Astfel, am optat pentru un aluat fraged, asemanator celui folosit la tarte. Este usor de preparat, nu necesita framantare si nu trebuie lasat sa creasca. Iar textura sa crocanta se imbina perfect cu umplutura cremoasa de branza.
Nu am incercat varianta aceasta de pasca fara aluat. Insa s-ar putea sa fie prea moale si sa nu isi pastreze forma dorita. Dar, daca doresti sa incerci o reteta de pasca fara aluat, iti recomand pasca cu crema de branza. Pe langa aceasta, pe blog gasesti si o varianta de pasca cu aluat brownie, tot cu crema de branza si aroma subtila de tonka.
Branza de vaci pentru pasca cu mac
Daca atunci cand vine vorba de aluatul pentru pasca exista atat de multe variante, in ceea ce priveste umplutura, nu se poate sa nu contina branza. Dar si in acest caz, ai mai multe optiuni. De exemplu, eu am folosit un amestec de branza cu smantana. Il gasesti la cutiuta in toate magazinele, de la diferite branduri. Astfel, pasca a iesit foarte cremoasa.
Dar, poti folosi si branza de vaci simpla, doar sa alegi o varianta usor mai dulce, nu foarte acra, si nu foarte apoasa. De asemenea, cred ca poti folosi cu succes si crema de branza sau cottage cheese.
Ingredientele vedeta – semintele de mac si caisele
Inspiratia acestei pascute a venit de la cozonacul cu umplutura de mac. Daca nu l-ai incercat, trebuie! Daca il stii deja, nu-i asa ca e delicios? 🤤
Dar sa revenim la pasca noastra. Semintele de mac sunt ingredientul secret care adauga o textura inedita si o aroma distinctiva acestei retete de pasca cu mac, branza de vaci si caise.
Combinatia inedita dintre semintele de mac si caise adauga un echilibru perfect de arome si texturi, gustul dulce si parfumat al caiselor completand minunat aroma suprinzatoare adusa de mac.
Si ca tot vorbim de caise, eu am folosit caise din compot. Poti folosi si caise proaspete, insa daca pregatesti aceasta reteta de Paste, vei avea ceva batai de cap sa le gasesti. De asemenea, poti pune caisele taiate in jumatati, cum vezi si in fotografii, sau taiate feliute. Inainte de servire, pentru a le da un luciu frumos, ungele cu putina miere sau sirop de artar.
Cum pastram pasca cu mac, branza si caise?
Iti recomand sa pastrezi pasca la frigider, de preferabil intr-un recipient inchis sau acoperita cu folie alimentara, astfel incat sa nu se usuce si sa nu prinda mirosurile altor alimente din frigider. Ideal ar fi sa o consumi in 3-4 zile.
Sper ca ti-a placut aceasta reteta de pasca rapida cu mac, branza si caise. Daca o incerci, spune-mi in comentarii cum a iesit si nu uita sa urci o fotografie cu desertul facut de tine pe Instagram, cu tag @madelicii.
Daca esti in cautare de inspiratie pentru delicii de Paste, te invit sa arunci un ochi si peste retetele urmatoare:
🐰 Mini babka cu ciocolata si tahini din susan
🐰 Pasca in doua culori cu ciocolata si tonka
🐰 Babka vegana cu magiun de prune si Amaretto
🐰 Cheesecake cu lamaie, menta si sos de afine
🐰 Briose cu lamaie, capsuni si crema de branza pentru Paste
💛💛💛
Ingrediente
Seteaza numarul de portii
250g faina | |
50g zahar pudra | |
5g praf de copt | |
125g unt | |
1 ou |
Umplutura de branza si mac
600g branza de vaci cu smantana | |
3 oua | |
150g zahar | |
3 linguri amidon de porumb | |
0.5 lingurita extract / esenta de vanilie | |
0.5 lingurita coaja de portocala | |
70g mac | |
320g jumatati de caise din compot |
Lasă un răspuns