Antreuri cu mamaliga, crema de branza si somon

1 ora

foarte usor

Ai pofta de ceva delicios, rapid de preparat si perfect pentru a-ti impresiona musafirii la urmatorul eveniment? Ei bine, ai ajuns in locul potrivit! Iti propun sa incerci o reteta de antreuri destul de inedita, cu mamaliga la cuptor, crema de branza cu ceapa verde si marar si somon afumat. Este exact acea combinatie irezistibila pe care o cauti pentru a te bucura de o gustare savuroasa in doar cateva minute!

Pana acum, mamaliga a fost mai degraba asociata cu mancaruri traditionale si comfort food. Dar atunci cand o transformi intr-o baza crocanta si gustoasa pentru un antreu sofisticat, devine un ingredient surprinzator si versatil.

Un fel de bruschette… cu mamaliga

Stii acele bruschette crocante care te fac sa tanjesti dupa inca o bucatica? Ei bine, am o sugestie care va transforma complet aceasta reteta clasica si iti va deschide apetitul intr-un mod cu totul nou: inlocuieste feliile de paine cu felii de mamaliga. Da, ai auzit bine! Mamaliga crocanta si savuroasa poate fi inlocuitorul perfect pentru painea obisnuita, oferind un plus de textura si gust bruschettelor.

Aceasta schimbare simpla, dar ingenioasa, adauga un twist inedit. Mamaliga, cu textura sa densa si consistenta, este partenerul ideal pentru toppingurile tale preferate, de la rosii si mozzarella, pana la reteta pe care o ti-o prezint acum, cu crema de branza si somon. O poti taia feliute mai subtiri (va fi mult mai crocanta) sau cubulete, asa cum am facut eu pentru aceasta reteta de antreuri.

Cu siguranta prietenii si familia ta vor fi impresionati de creativitatea ta si vor fi dornici sa descopere gustul nou si captivant al bruschettelor cu mamaliga.

Iar daca vrei sa salvezi timp in bucatarie, iti prezint o noutate. Cei de la Baneasa Romania au lansat mamaliga gata preparata Delizia. Mi-au trimis-o si mie sa o testez, prilej pentru care le multumesc foarte mult, si asa a venit si ideea acestei retete.

Ce trebuie sa stii despre mamaliga gata preparata Delizia?

🟡 Nu contine grasimi, conservanti si este un produs fara gluten

🟡 Vine in ambalaj de 1 kg, iar dupa deschidere poate fi consumata in termen de doua zile

🟡 Se recomanda a se consuma incalzita in tigaie, la microunde, in cuptor, pe gratar sau la bain marie. O scoti din ambalaj, o incalzesti si o servesti – asta-i tot!

Mie mi-a placut in special pentru ca are o textura foarte fina. Mi-a adus aminte de polenta din Italia – apropo, si mamaliga Delizia este produsa tot in Italia, din malai italian. 😉 Pentru gustul meu, mi s-a parut putin cam sarata, de aceea recomand sa o folosesti pentru garnitura sau fel principal, nu neaparat pentru a pregati deserturi.

O combinatie care nu da gres niciodata: crema de branza si somon

Inspiratia retetei de antreuri a venit de la o preferinta culinara proprie, si anume combinatia de crema de branza si somon. Totodata, m-am gandit ca mamaliga se serveste indeosebi cu branza sau cu peste. Si asa au luat nastere aceste aperitive care nu doar fura privirea, dar impresioneaza si prin gustul aparte.

Mamaliga la cuptor se impleteste perfect cu aroma subtila data de mararul si ceapa verde din crema de branza. Atat crema de branza, cat si somonul afumat, cu savoarea sa distinctiva si textura sa delicata, adauga o nota de prospetime intregii combinati, aducand un plus de eleganta si rafinament.

Sa nu uitam nici de contrastul de texturi pe care il aduce acest trio culinar: avem mamaliga crocanta, crema de branza fina si somonul afumat moale. Ce iti poti dori mai mult?

Aceasta combinatie de ingrediente nu numai ca este delicioasa, dar este si plina de beneficii nutritionale. Somonul este o sursa excelenta de proteine si acizi grasi Omega-3, branza ofera calciu si proteine, iar mamaliga furnizeaza energie durabila organismului. De asemenea, este o sursa buna de fibre alimentare, care contribuie la sanatatea digestiva si la mentinerea unei senzatii de satietate pentru o perioada mai indelungata.

Cum pastram antreurile cu mamaliga, crema de branza si somon?

Dupa ce sunt pregatite, antreurile ar trebui sa fie depozitate in frigider in recipiente ermetice sau acoperite cu folie alimentara sau de aluminiu. Acest lucru va impiedica uscarea si pastrarea aromei pana cand sunt gata de servire.

Antreurile cu mamaliga, crema de branza si somon afumat sunt cele mai bune servite proaspete.

Sper ca ti-a placut aceasta reteta de antreuri cu mamaliga, crema de branza si somon. Daca o incerci, spune-mi in comentarii cum a iesit si nu uita sa urci o fotografie cu antreurile facute de tine pe Instagram, cu tag @madelicii.

Iti plac gustarile rapide? Atunci te invit sa incerci si saratelele fragede cu branza cheddar.

Iar daca vrei sa incerci si combinatii dulci cu crema de branza, pe blog te asteapta mai multe retete delicioase!

🍰 Briose cu lamaie, capsuni si crema de branza

🍰 Tort Red Velvet (Tort Catifea Rosie)

🍰 Fursecuri cu scortisoara si crema de branza

🍰 Carrot cake cu crema de branza (tort de morcovi)

🍰 Cheesecake cu lamaie, menta si sos de afine

🍰 Pasca fara aluat cu crema de branza, fina si cremoasa

🍰 Tarta cu lapte condensat, ciocolata alba, capsuni & busuioc

Aceasta postare este realizata in parteneriat cu Baneasa Romania, care mi-a oferit spre testare mamaliga gata preparata Delizia. Parerile si experienta cu produsul sunt strict personale, fara a fi influentate in niciun fel de aceasta colaborare.

💛💛💛

Nu sunt recenzii (inca)

Ingrediente

Seteaza numarul de portii
1 pachet mamaliga gata preparata Delizia
1 lingura ulei de masline
condimente la alegere
malai
200 g crema de branza
ceapa verde dupa gust
marar dupa gust

Pasii necesari

1.

Coacem mamaliga

Taiem mamaliga cuburi. Amestecam uleiul de masline cu condimentele alese si ungem fiecare cub de mamaliga. Apoi, dam cuburile prin putin malai, le asezam pe o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la 170°C pentru 30-40 de minute. Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
2.

Amestecam crema de branza cu verdeturi

Taiem cat mai marunt ceapa verde si mararul si le amestecam cu crema de branza. Optional, se mai poate adauga si sare.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
3.

Asamblam aperitivul

Cu ajutorul unui pos, punem pe fiecare cub de mamaliga crema de branza. Asezam deasupra o feliuta de somon afumat si marar.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *