Tarta mousse cu fructe de padure si blat de biscuiti cu miere

40 minute

foarte usor

6-8 portii

Rapida si usor de facut, aceasta reteta de tarta mousse cu fructe de padure si baza din biscuiti cu miere este un desert primavaratic nemaipomenit, cu arome irezistibile. Baza crocanta si aromata din biscuiti cu miere se impleteste perfect cu spuma fina si aerata de fructe de padure. Iar gustul dulce-acrisor al acestora completeaza de minune dulceata biscuitilor, creand o simfonie de arome pline de prospetime.

In plus, ce poate fi mai potrivit decat un desert racoritor in zilele calde de primavara sau vara? Aceasta tarta va fi salvarea ta atunci vrei sa te racoresti si sa te rasfeti cu ceva dulce si revigorant. Unde mai pui ca nici nu e nevoie sa deschizi cuptorul pentru a o prepara.

Desert racoritor pentru orice ocazie

Cred ca o astfel de tarta isi gaseste usor locul de cinste pe masa de sarbatoare, fie ca este vorba de o zi de nastere, o petrecere de familie sau orice alt eveniment memorabil. Da da, este foarte potrivita si pentru masa de Paste! Cu o prezentare atat de spectaculoasa si un gust racoritor, aceasta tarta va fi cu siguranta incununarea perfecta a unei mese festive alaturi de cei dragi.

Fiind atat de usor de preparat, te vei intreba de ce nu ai incercat-o mai devreme. Si nu doar ca este simplu de facut, dar rezultatul este o adevarata opera de arta dulce, care iti va face ochii sa straluceasca si papilele gustative sa danseze de bucurie.

Tarta mousse cu fructe de padure si blat de biscuiti cu miere

De ce iti va placea aceasta reteta?

✅ Poti folosi fructe de padure congelate

✅ Se face foarte usor, prepararea ei dureaza maximum 40 de minute, dar necesita timp la frigider (minimum 6 ore)

✅ Nu necesita coacere

✅ Este ideala pentru diferite evenimente, inlocuind cu succes chiar si un tort clasic aniversar

Felie tarta mousse fructe padure

Tips & tricks in prepararea retetei de tarta tarta mousse cu fructe de padure

Biscuiti cu miere – eu am ales special acest tip de biscuiti pentru gustul lor unic si aroma specifica, care se potriveste de minune cu cea oferita de fructele de padure. Ii recomand pe cei Tabiet sau biscuitii Maia cu miere. Desigur, daca nu iti plac sau nu ii gasesti prin magazine, poti folosi biscuiti digestivi sau chiar Speculoos sau Oreo.

Fructe de padure – am folosit un amestec de fructe de padure congelate, de la Edenia parca, ce contine coacaze rosii si negre, mure, zmeura si afine. Poti folosi si fructe proaspete sau poti adapta reteta si cu un singur tip de fructe, de exemplu capsuni, zmeura, afine, poate chiar visine.

Frisca – smantana lichida din care vom bate frisca trebuie sa fie neaparat rece, de la frigider. Nu o bate foarte mult, pentru ca va ajunge sa aiba o textura granulata. Cum vezi ca incepe sa se intareasca si sa se mentina ferma, opreste mixerul. Incorporeaza piureul de fructe de padure in doua transe, folosind o spatula si miscari de jos in sus.

Dizolvarea gelatinei – pune gelatina hidratata in apa la microunde timp de cateva secunde pentru a te asigura ca se dizolva complet. Nu incalzi foarte tare, ci doar ca sa dizolve granulele de gelatina.

Lasa timp suficient pentru ca tarta sa se intareasca – nu incerca sa scoti tarta din tava mai devreme de 6 ore. Cu cat sta mai mult, cu atat mai bine, deci ideal ar fi sa o lasi peste noapte.

Felie tarta mousse fructe padure

Cum pastram tarta mousse cu fructe de padure?

Pastreaza tarta mousse cu fructe de padure in frigider, intr-un recipient acoperit (o cutie cu capac pentru tort, de exemplu). O poti consuma in maximum cinci zile. Nu iti recomand sa o congelezi pentru ca e posibil sa isi schimbe textura.

Sper ca ti-a placut aceasta reteta de tarta mousse cu fructe de padure. Daca o incerci, spune-mi in comentarii cum a iesit si nu uita sa urci o fotografie cu desertul facut de tine pe Instagram, cu tag @madelicii.

Arunca un ochi si pe alte retete de pe blog!

🍰 Mini tarte cu crema de ananas

🍰 Panna Cotta de capsuni, lapte batut si sos de mango

🍰 Tarta cu mousse de ciocolata si tonka

🍰 Placinta cu mure si vin rosu

🍰 Cheesecake fara coacere cu piersici

🍰 Panna cotta cu liliac, miere si afine

💛💛💛

Nu sunt recenzii (inca)

Ingrediente

Seteaza numarul de portii
180g biscuiti cu miere
70g unt topit
1 lingurita coaja de lamaie
400g fructe de padure congelate
2 linguri zeama de lamaie
100g zahar
7g gelatina pudra hidratata in 60 ml de apa
240ml smantana lichida
0.5 lingurita extract / esenta de vanilie

Pasii necesari

1.

Baza tartei din biscuiti

Macinam biscuitii intr-un robot de bucatarie sau chopper. Amestecam cu untul topit, apoi varsam compozitia in tava si, cu ajutorul unui pahar sau al unei linguri, nivelam si intindem uniform stratul de biscuiti in tava, presand usor. Dam la frigider pana este gata si mousse-ul.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
2.

Piure de fructe de padure

Punem intr-o cratita fructele de padure impreuna cu 2 linguri de zeama de lamaie si 100 g de zahar. Dam pe foc mediu, amestecand din cand in cand, pana cand compozitia fierbe, fructele se inmoaie si zaharul e dizolvat. Oprim focul si lasam putin la racit. Dam prin blender sau folosim un mixer vertical pentru a pasa cat mai fin fructele. Ar trebui sa obtinem 350 g de piure de fructe de padure. Iti recomand sa masori aceasta cantitate, pe care o vei adauga mai tarziu in mousse, pentru a fi sigur(a). Daca e prea mult lichid, e posibil ca mousse-ul sa nu se intareasca corespunzator.
Lasam piureul sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
3.

Hidratam gelatina si amestecam cu piureul de fructe de padure

Peste 60 ml de apa rece presaram gelatina pudra. Amestecam usor, apoi lasam ca gelatina sa se hidrateze timp de 5-10 minute. Punem vasul respectiv pe foc sau in cuptorul cu microunde timp de cateva secunde, pana cand gelatina s-a dizolvat. O incorporam apoi in piureul de fructe de padure.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
4.

Batem frisca

Intr-un bol incapator batem cu mixerul smantana lichida pana se formeaza frisca. Adaugam si vanilia, apoi treptat, amestecand cu o spatula, incorporam piureul de fructe de padure in frisca, folosind miscari de jos in sus.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
5.

La frigider

Turnam compozitia obtinuta peste baza din biscuiti si dam la frigider pentru minimum 6 ore, ideal peste noapte.
Dupa ce s-a racit, decoram dupa bunul plac.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit

Completari

0.5 lingurita = jumatate de lingurita

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *