Mini tarte cu crema de ananas
Primavara isi face simtita prezenta si ce mod mai bun de a sarbatori acest sezon minunat decat cu un desert care aduce zambetul pe buzele celor dragi? Ei bine, am pentru tine o reteta care nu doar ca este usor de preparat, dar arata si tare dragut – mini tarte in forma de floare, umplute cu o crema delicata de ananas. Aceste mini tarte sunt desertul ideal pentru petreceri, aniversari sau orice alt eveniment unde vrei sa impresionezi cu ceva dulce si special. Este o reteta simpla si racoritoare, perfecta pentru a te bucura de zilele insorite de primavara sau vara in compania celor dragi.
Cum formam cosuletele pentru mini tartele cu ananas?
Mini tartele cu ananas au ca baza un „cosulet” din aluat fraged – nimic complicat de facut, cu putine ingrediente. Pentru a le forma, vei avea nevoie de o tava de briose, in cavitatile careia vom aseza cu grija aluatul decupat. Apropo, pentru a taia aluatul, am folosit un decupator pentru biscuiti in forma de floare cu dimensiunea de 8,5 cm. Acesta poate fi si mai mare, lasand petalele usor in afara cavitatii din tava. De asemenea, daca nu ai un astfel de decupator, poti folosi si unul circular sau chiar un pahar.
Este foarte important sa lasi aluatul la rece, atat inainte de a-l intinde cu sucitorul (vei lucra mult mai usor cu el), cat si dupa ce ai asezat aluatul in tava. Ultima racire va ajuta aluatul sa isi pastreze cat mai bine forma in timpul coacerii si sa nu se umfle foarte mult.
Si iti mai dau un sfat: daca ai la indemana, foloseste pudra (sau pasta) de tonka pentru a aromatiza aluatul. Sigur, ea poate fi inlocuita si cu vanilia clasica, dar mi se pare ca tonka da un farmec aparte acestui desert. Daca te intrebi ce gust are acest condiment, pot spune ca e usor dulce, cu note de vanilie, migdale si scortisoara.
Crema de ananas, usor si rapid de facut
Avand forma de floare, m-am gandit ca cel mai bine este sa folosesc pentru mini tarte o crema de culoare galbena. Desigur, printre variantele posibile ar fi crema de lamaie, de portocale sau mango, dar de data aceasta, am ales-o pe cea de ananas. Este aceeasi pe care am folosit-o si in reteta de briose cu morcovi si crema de ananas.
Nu ai nevoie de ananas proaspat, nici congelat, ci pur si simplu, de ananas la conserva. Eu am folosit atat fruct, cat si sucul de ananas. Iar pentru a eficientiza procesul de lucru, am pus toate ingredientele intr-un blender, iar apoi am incalzit compozitia intr-o cratita, pe foc mic, amestecand constant. Acest pas va gati ouale, va potenta aroma de ananas si, datorita amidonului, compozitia va incepe, usor, usor, sa se ingroase, obtinand crema perfecta pentru a umple tartele.
Pentru a obtine o nuanta si mai vibranta de galben, am adaugat putin turmeric (il stii si dupa numele curcuma). Gustul nu se va simti, dar culoarea va fi exact ce trebuie!
Nu uita: cosuletele pentru tarta trebuie sa fie bine racite inainte de a adauga crema. Iti recomand sa folosest un pos sau o punga alimentara curata pentru a umple tartele, dar cred ca te poti descurca si cu o lingurita.
Cum pastram mini tartele cu ananas?
Cosuletele neumplute pot fi pastrate la temperatura camerei pana la 2 zile, iar crema se va mentine proaspata la frigider timp de 3 zile. Odata asamblate, mini tartelele cu ananas trebuie pastrate la frigider, intr-un recipient inchis. Isi vor pastra prospetimea si textura crocanta pana la 2 zile.
Crustele de tarta le poti congela, dar nu recomand congelarea mini tartelor umplute, deoarece crema isi va schimba textura.
Sper ca ti-a placut aceasta reteta de mini tarte cu crema de ananas. Daca o incerci, spune-mi in comentarii cum a iesit si nu uita sa urci o fotografie cu desertul facut de tine pe Instagram, cu tag @madelicii.
Arunca un ochi si pe alte retete de pe blog!
🍰 Prajitura cu piscoturi, cocos si ananas – fara coacere
🍰 Tort Mimosa cu crema de vanilie si lamaie
🍰 Biscuiti cu lavanda, lamaie si ciocolata alba
🍰 Desert la pahar cu piscoturi, ciocolata, capsuni & fructul pasiunii
🍰 Mini-tarte cu mango si cocos (reteta vegana)
💛💛💛
Ingrediente
Seteaza numarul de portii
150g faina | |
1 lingura zahar pudra | |
un praf de sare | |
120g unt optional | se poate inlocui cu extract de vanilie | |
0.25 lingurita pudra de tonka optional | se poate inlocui cu extract de vanilie | |
0.25 lingurita coaja / esenta de portocala | |
2 linguri apa rece |
Crema de ananas
1 ou | |
1 galbenus | |
90g ananas din conserva fruct + suc | |
40g zahar | |
1 lingura amidon de porumb | |
0.25 lingurita turmeric | |
15g unt | |
0.5 lingurita extract / esenta de vanilie | |
0.25 lingurita esenta de portocala |
Lasă un răspuns