Brownie cu fistic

Astazi vreau sa-ti povestesc despre o reteta de brownie care e pur si simplu irezistibila: brownie cu fistic. Este una dintre acele retete care se fac usor, rapid si iti lasa in casa un parfum divin. Imagineaza-ti o prajitura densa, ciocolatoasa, care se topeste in gura, completata perfect de un strat cremos si aromat de fistic. Da, este exact atat de buna pe cat suna!

Prajitura brownie cu fistic

Ingrediente si arome care se imbina in cel mai delicios mod

Ingredientele principale sunt vedetele acestei retete. Pentru baza vom folosi ciocolata neagra sau cu lapte, in functie de preferintele tale. Ciocolata neagra adauga un gust intens si profund, in timp ce ciocolata cu lapte aduce un plus de dulceata si catifelare.

E un brownie decadent, cu o textura moale si umeda, care ascunde un strat surpriza de fistic aromat. Pasta de fistic o amestecam cu crema de branza si ou, rezultand o crema fina, care se va intergra de minune in brownie-ul nostru. Aceasta combinatie e de-a dreptul magica, creand un contrast superb intre bogatia ciocolatei si prospetimea fisticului.

Un mic secret care face aceasta reteta si mai speciala este adaugarea unui praf de sare de mare deasupra. Poti folosi fleur de sel, preferabil, sau orice sare grunjoasa, iar contrastul dulce-sarat e de-a dreptul spectaculos. Sarea intensifica aromele si ofera un gust super interesant.

Tu alegi cum sa te bucuri de aceste brownies cu fistic

Acest brownie cu fistic este un desert versatil, care poate fi savurat in multe feluri. Serveste-l la temperatura camerei, unde aromele sunt mai intense, sau incalzeste-l putin pentru a face ciocolata si mai catifelata. Iar daca vrei sa duci lucrurile la un alt nivel, adauga o cupa de inghetata de vanilie sau caramel alaturi – vei crea astfel o combinatie perfecta intre cald si rece, dulce si sarat.

Alte toppinguri care se potrivesc de minune sunt fructele proaspete sau o glazura subtire de sos de ciocolata. Si desigur, nu te opreste nimeni sa mai adaugi extra pasta de fistic deasupra. Nu exista prea mult fistic, nu??? 🤭

Negrese cu fistic

Cum pastram brownie cu fistic

Pentru a te bucura de gustul proaspat si textura perfecta a brownie-urilor cu fistic, e important sa le pastrezi corect.

Daca intentionezi sa le consumi in urmatoarele 2-3 zile, le poti pastra la temperatura camerei. Pune brownie-urile intr-un recipient ermetic sau acopera-le bine cu folie alimentara pentru a preveni uscarea. Asigura-te ca le tii intr-un loc racoros si ferit de lumina directa a soarelui.

Pentru a le pastra proaspete mai mult timp (pana la o saptamana) pune-le in frigider, in acelasi recipient ermetic sau bine acoperite. Totusi, retine ca textura lor poate deveni putin mai ferma din cauza frigului, asa ca e o idee buna sa le lasi sa ajunga la temperatura camerei inainte de a le servi sau sa le incalzesti putin in cuptorul cu microunde.

Daca vrei sa pastrezi brownie-urile pe termen lung (pana la 2-3 luni), congeleaza-le. Infasoara fiecare bucata in folie alimentara, apoi pune-le intr-o punga pentru congelator sau intr-o cutie bine inchisa. Cand vrei sa le savurezi, lasa-le sa se decongeleze la temperatura camerei sau incalzeste-le direct din congelator la microunde pentru cateva zeci de secunde.

Sper ca ti-a placut si ca vei incerca aceasta reteta de brownies cu fistic. Spune-mi in comentarii cum a iesit si nu uita sa urci o fotografie cu desertul facut de tine pe Instagram, cu tag @madelicii.

Arunca un ochi si pe alte retete de pe blog! S-ar putea sa iti placa si:

🍰 Brownies cu cirese si lapte condensat

🍰 Brownies cu crema de branza si capsuni

🍰 Tarta cu mousse de ciocolata si tonka

🍰 Cozonac babka cu fistic, ciocolata neagra si portocala

🍰 Ciocolata de casa cu merisoare, fistic & portocala confiata

💛💛💛

Nu sunt recenzii (inca)

Ingrediente

Seteaza numarul de portii
2 oua
120 g zahar
113g faina
0.5 lingurita praf de copt
un praf de sare
1 lingura cacao
113g unt
80 g chipsuri de ciocolata cu lapte sau neagra
0.5 lingurita extract / esenta de vanilie
0.5 lingurita extract / esenta de portocala poate fi inlocuita si cu coaja de portocala
Compozitie cu fistic
85g crema de branza
130g pasta de fistic
1 ou
30g fistic tocat
sare de mare sau grunjoasa optional

Pasii necesari

1.

Pregatim cele necesare

Tapetam cu hartie de copt o tava de 28.5 x 23 cm (sau cu dimensiuni cat mai apropiate). Preincalzim cuptorul la 170°C. Tocam fisticul pe care il vom presara peste brownie.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
2.

Cratita - unt + ciocolata

Intr-o cratita adaugam untul si ciocolata (chipsuri sau taiata cat mai marunt). Lasam pe foc mic, amestecand din cand in cand, pana cand ciocolata se topeste si obtinem un amestec omogen.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
3.

Amestecam ingredientele uscate

Peste amestecul cu ciocolata adaugam faina si pudra de cacao cernute, apoi praful de copt si sarea.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
4.

Batem ouale cu zaharul

Intr-un bol batem cu mixerul ouale cu zaharul pana cand obtinem o compozitie spumoasa si deschisa la culoare. Adaugam si aromele (vanilie si portocala).
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
5.

Amestecam toate ingredientele

Turnam treptat compozitia cu ciocolata peste oua, amestecand cat sa se omogenizeze.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
6.

Turnam in tava

Turnam compozitia in tava, distribuind uniform.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
7.

Adaugam si amestecul cu fistic

Intr-un bol amestecam crema de branza cu pasta de fistic si un ou pana cand se omogenizeaza.
Cu o lingura, punem aceasta compozitie din loc in loc peste stratul de brownie. Cu o scobitoare sau un pai metalic "rasucim" stratul de fistic in blatul de brownie pentru a se imbina, realizand in acelasi timp si un pattern. Presaram deasupra fistic tocat si optional, sare de mare sau grunjoasa, pentru un contrast dulce-sarat.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
8.

La cuptor

Dam tava in cuptorul preincalzit la 170°C timp de aprox. 25 minute. Lasam sa se raceasca, apoi feliem.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit

Completari

0.5 lingurita = jumatate de lingurita

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *