Chec cu dovleac si ciocolata

40 de min. + timp pt copt

foarte usor

In aceasta toamna plina de culori calde si arome imbietoare te invitsa descoperi o delicioasa reteta de chec cu dovleac si ciocolata, o combinatie absolut minunata care va aduce un strop de dulceata in fiecare dimineata. 😊 Inspirat de farmecul acestui anotimp, acest chec reprezinta un adevarat deliciu pentru simturi.

Dovleacul, simbol al toamnei, se impleteste armonios cu aroma bogata a ciocolatei din straturile asemanatoare prajiturilor brownies, creand un desert savuros si reconfortant. Este foarte usor de facut, iar rezultatul va fi un chec pufos si delicios, gata sa incante papilele gustative.

Chec cu dovleac si ciocolata

Cu o textura moale si o savoare inconfundabila, checul cu dovleac si ciocolata este alegerea ideala pentru micul dejun in zilele reci de toamna. Insotit de o ceasca de cafea aromata sau de un ceai cald, acest desert devine o adevarata placere matinala.

Iar pentru a intensifica experienta gustativa, iti recomand sa servesti feliutele insiropate cu putin sirop de artar. Acesta va aduce o dulceata naturala si o nota rafinata si astfel, vei crea o simfonie a aromelor.

Chec cu dovleac si ciocolata

De ce sa incerci reteta de chec cu dovleac si ciocolata?

👉 Este super aromat – e ceva special in aceasta combinatie de dovleac, ciocolata si condimente de sezon

👉 Are textura pufosa, usor umeda si moale – fiecare felie a acestui chec se topeste in gura si nu e deloc innecacioasa

👉 E usor de pregatit – chiar daca nu esti un expert in bucatarie, vei gasi reteta usor de urmarit. Ingredientele si pasii simpli fac ca prepararea acestui chec sa fie un proces rapid si placut.

👉 Micul dejun perfect sau gustare la pachet – Imagineaza-ti numai cum ar fi sa te rasfeti dimineata cu o felie delicioasa de chec cu dovleac si ciocolata alaturi de cea mai iubita cafea sau ceai. Sigur, e o idee buna si de gustare sau de pachetel pentru job/scoala.

👉 Usor de personalizat – nu te poate opri nimeni sa adaugi ingrediente suplimentare, precum nuci, migdale, fructe uscate sau de ce nu, mai multa ciocolata, pentru a-ti personaliza checul dupa propriile preferinte

Nu mai sta pe ganduri si da-ti voie sa te bucuri de gustul minunat al toamnei intr-un mod dulce si reconfortant!

Chec cu dovleac si ciocolata

Cum facem rost de piure de dovleac?

Daca ai noroc si gasesti prin magazine, poti folosi piure de dovleac la borcanel, din acela pentru bebelusi, dar citeste cu atentie eticheta, sa nu contina si altceva in afara de dovleac si eventual, apa.

Dar sa stii ca este este extrem de simplu sa prepari piureul de dovleac chiar la tine acasa. Si nici macar nu trebuie sa o faci in fiecare toamna. De exemplu, anul trecut, am pregatit o cantitate generoasa pe care am pastrat-o la congelator si inca o folosesc.

Procesul este unul facil: curatam dovleacul (preferabil placintar), il taiem in bucati mai mari si il coacem in cuptor timp de 1 ora. Dupa ce lasam sa se raceasca, il curatam de coaja si il transformam in piure folosind un blender. Si acum, iata un sfat util: asaza piureul in forme de briose din silicon si lasa-le la congelator cateva ore pana ingheata. Transfera apoi piureul in pungi cu zip. Astfel, vei avea portii individuale si vei putea dezgheta doar cantitatea necesara. De obicei, eu fac acest proces la inceputul toamnei, astfel ca am mereu la indemana piure de dovleac oricand am nevoie.

Chec cu dovleac si ciocolata

Sper ca ti-a placut aceasta reteta de chec cu dovleac si ciocolata si ca o vei incerca si tu in aceasta toamna! Spune-mi in comentarii cum a iesit si nu uita sa urci o fotografie cu desertul facut de tine pe Instagram, cu tag @madelicii.

Fan deserturi cu dovleac? Hai sa vezi si alte delicii care iti vor incalzi si bucura sufletul toamna aceasta!

🍰 Chifle cu dovleac si scortisoara

🍰 Babka cu ciocolata, dovleac si alune de padure

🍰 Tarta cu dovleac, ciocolata si caramel sarat

🍰 Placinta cu dovleac si lapte condensat

🍰 Negrese cu dovleac si ciocolata

💛💛💛

Nu sunt recenzii (inca)

Ingrediente

Seteaza numarul de portii
165g faina
1 lingurita praf de copt
0.5 lingurita bicarbonat de sodiu
un praf de sare
1 lingurita amestec condimente pumpkin spice
2 oua
50g zahar
250g piure de dovleac
50g ulei
45ml lapte
Strat brownie
30g unt
20g ciocolata neagra
15g zahar
40g faina
1 ou
0.25 lingurita extract / esenta de vanilie

Pasii necesari

1.

Pregatim amestecul de ciocolata (brownie)

Topim untul impreuna cu ciocolata neagra. Adaugam zaharul si faina, apoi incorporam oul si vanilia. Lasam deoparte.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
2.

Pregatim cele necesare pentru chec

Preincalzim cuptorul la 175°C. Tapetam cu unt sau cu hartie de copt o tava de chec.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
3.

Amestecam ingredientele uscate

Intr-un bol, amestecam faina, praful de copt, bicarbonatul, sarea si condimentele. Lasam deoparte.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
4.

Amestecam ingredientele umede

Intr-un bol incapator (bolul mixerului planetar) batem ouale cu zaharul timp de 2 minute. Adaugam piureul de dovleac si uleiul.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
5.

Combinam cele doua compozitii

Adaugam treptat amestecul cu faina peste ingredientele umede, alternand cu laptele.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
6.

Turnam in tava

Turnam putin din compozitia de chec in tava. Apoi punem din loc in loc cate doua linguri de compozitie de brownie. Cu un pai metalic sau o scobitoare amestecam putin cele doua compozitii, cat sa iasa un efect marmorat. Deasupra, punem din nou cate putin din compozitia pentru chec, apoi din nou brownie, facem modelul marmorat si repetam procesul pana cand am terminat ambele compozitii. Deasupra, putem presara, optional, chipsuri de ciocolata.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
7.

Dam la cuptor

Dam la cuptor pentru 55-60 de minute (verificam cu o scobitoare daca checul e facut la interior). Lasam putin checul sa se raceasca in tava, apoi il scoatem din forma si asteptam sa se raceasca complet inainte de a-l taia. Putem servi cu putin sirop de artar.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit

Completari

0.5 lingurita = jumatate de lingurita

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *