Fursecuri cu bomboane si ciocolata

1 ora

foarte usor

E Ziua Copilului, iar mintea ne zboara la momentele dulci si pline de bucurie petrecute alaturi de cei mici. Am o propunere magica pentru tine – pregateste impreuna cu cei dragi niste fursecuri delicioase cu bomboane colorate si ciocolata! Aceste prajituri sunt deliciul perfect pentru copilul din noi! Va vor cuceri inimile cu culorile lor vibrante si mijlocul de ciocolata, preferata celor mici. Cu siguranta vor fi pe gustul tuturor copiilor, dar si al adultilor care doresc sa se bucure de un desert delicios.

Asadar, sarbatoreste Ziua Copilului cu bucurie si savoare pregatind aceste prajituri cu bomboane colorate si ganache de ciocolata, un omagiu adus copilului din tine si din jurul tau. Bucura-te de aceasta zi speciala intr-un mod dulce si delicios!

Fursecuri pentru Ziua Copilului

Cum se fac fursecurile cu bomboane si ciocolata?

Cel mai bun lucru este ca aceste fursecuri sunt atat de usor si rapid de facut! Cu o reteta simpla si ingrediente accesibile, iti vei transforma bucataria intr-un atelier de creatie si distractie.

Pentru a incepe, vei avea nevoie de ingrediente simple si usor de gasit. Baza prajiturilor este un aluat de biscuiti cu unt. Dupa ce formam bilele de aluat, le tavalim prin bomboane colorate de zahar pentru a da un aspect vesel si jucaus. Alege bomboane mici, cu diferite culori, care vor adauga o explozie de dulceata si o textura interesanta.

Pentru a intensifica savoarea si a adauga un strat bogat si cremos, vom umple centrul fursecurilor cu un ganache de ciocolata. Ganache-ul este o glazura fina si catifelata, facuta din ciocolata topita si frisca lichida. Poti alege ciocolata preferata a copilului tau sau poti combina diferite tipuri de ciocolata pentru a obtine o experienta mai variata. Ganache-ul meu a fost destul de cremos, dar daca vrei sa obtii o umplutura mai solida, foloseste mai putina frisca. De asemenea, daca vrei sa obtii niste fursecuri si mai colorate, foloseste ciocolata alba in care amesteci cateva picaturi de colorant alimentar.

Procesul de pregatire a acestor prajituri este unul plin de distractie si creativitate. Copilul tau poate fi implicat in toate etapele, de la amestecarea ingredientelor si tavalirea fursecurilor in bomboanele colorate, pana la decorarea finala a prajiturilor cu ganache de ciocolata. Si mai ales, degustarea!

Cu siguranta, copiii se vor bucura de fiecare moment petrecut in bucatarie, iar rezultatul final va fi unul demn de lauda. Prajiturile vor avea un aspect atragator si vor raspandi un miros delicios. Fiecare muscatura va fi o experienta dulce si plina de surprize, iar ganache-ul de ciocolata va topi orice inima intr-un moment de fericire pura.

Nu uita sa imparti aceste prajituri cu prietenii si familia pentru a-i bucura si pe ei cu gustul unic si vesel al acestor delicatese de Ziua Copilului. Poti sa organizezi o mica petrecere sau sa le oferi cadou celor mici in aceasta zi speciala. Cu siguranta toti vor fi incantati!

Fursecuri cu bomboane si ciocolata de 1 Iunie

Cum pastram fursecurile cu bomboane si ciocolata?

Pastreaza fursecurile intr-un recipient inchis. Pot sta la temperatura camerei pana la 5 zile, dar sfatul meu e sa le tii totusi la frigider, pentru ca au ganache si acesta se va pastra mai bine la rece. La frigider rezista bine aproximativ o saptamana. Aluatul necopt poate fi invelit in folie alimentara si pastrat in frigider pana la 5 zile, sau in congelator pana la 4 luni.


Sper ca ti-a placut aceasta reteta de fursecuri cu bomboane colorate si ganache de ciocolata. Spune-mi in comentarii cum au iesit! Nu uita sa urci o fotografie cu desertul facut de tine pe Instagram, cu tag @madelicii.

Arunca un ochi si pe alte retete de pe blog. Pentru Ziua Copilului, cred ca ar fi potrivite si urmatoarele deserturi:

🍰 Biscuiti cookies cu bomboane M&Ms

🍰 Tort confetti cu ciocolata alba si zmeura

🍰 Pancakes la tava (clatite americane)

🍰 Desert la pahar cu oua de ciocolata & Kinder Chocolate

🍰 Tort cu banane, ciocolata si unt de arahide

🍰 Prajitura cu cocos si ciocolata, rapida si delicioasa

🍰 Cakesicles cu Oreo Golden si lamaie

💛💛💛

Nu sunt recenzii (inca)

Ingrediente

Seteaza numarul de portii
170g unt la temperatura camerei
100g zahar
1 lingurita extract / esenta de vanilie
210g faina
un praf de sare
bombonele colorate
40g ciocolata
40ml frisca lichida

Pasii necesari

1.

Pregatim compozitia pentru fursecuri

Batem untul moale, la temperatura camerei, cu zaharul, pana cand se deschide la culoare si devine cremos. Adaugam vanilia, apoi incorporam faina cernuta amestecata cu sarea.
Dam la frigider pentru aproximativ o ora.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
2.

Formam fursecurile si dam la cuptor

Preincalzim cuptorul la 170°C. Intr-un bol varsam bomboanele colorate. Formam cu mana bile din aluat, le tavalim prin bomboane si le asezam pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Folosind degetul sau o lingurita pentru masurat (cea de 1/4 lingurita) facem o gaura in mijlocul fiecarei bile de aluat. Dam la cuptor pentru aproximativ 10 minute.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
3.

Umplem cu ciocolata

Punem ciocolata taiata marunt intr-un bol si turnam deasupra frisca lichida incalzita. Lasam putin sa stea, apoi amestecam ciocolata topita in frisca pana cand obtinem o consistenta cremoasa. Daca ti se pare prea curgatoare pentru a umple fursecurile, lasa amestecul la frigider pentru cateva minute.
Folosind o lingurita, umplem fiecare fursec cu ciocolata si lasam sa se mai intareasca (daca vrei sa grabesti procesul, lasa-le la frigider). Ciocolata va fi destul de cremoasa, daca vrei sa obtii o consistenta mai tare, micsoreaza cantitatea de frisca lichida folosita.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit

Completari

Nu am masurat cantitatea totala de bomboane colorate, dar asigura-te ca ai in jur de 100 g la indemana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *