Guguluf cu capsuni si cheesecake

30 de minute + timp pentru coacere

usor

6-8 portii

In sezonul capsunilor proaspete si dulci, ce poate fi mai incantator decat o reteta delicioasa care combina aroma lor sublima cu textura pufoasa de chec si cu catifelarea unui strat de cheesecake? Guguluful cu capsuni si cheesecake este o prajitura cu aspect elegant, care te va cuceri cu textura sa umeda si gustul delicat. Cu forma sa distincta si aspectul atractiv, acest bundt cake este perfect pentru ocazii speciale sau pentru a te rasfata pe tine si pe cei dragi cu un desert rafinat si delicios. De data asta, vom da o nota de inovatie retetei traditionale de guguluf, adaugand un strat surpriza de cheesecake delicios si capsuni proaspete.

Vis de vara cu capsuni parfumate

Cand vine vorba de prajituri, guguluful ocupa un loc special in inima mea. Intr-o lume colorata si plina de arome dulci, exista un desert ce straluceste in rozul sau suav si te invita intr-un dans al gusturilor desavarsite. Acest guguluf cu capsuni proaspete, imbratisat de un strat delicat de cheesecake, te duce pe taramul rafinamentului si al bucuriei gustului. Fiecare muscatura este o calatorie in paradisul dulce, o combinatie magica intre prospetimea capsunilor si dulceata tentanta a stratului de cheesecake. O simfonie de arome si texturi ce iti vor face inima ta sa tresalte de fericire.

Capsunile proaspete, cu tenta lor rosiatica si aroma lor seducatoare, sunt pretioasele bijuterii care isi fac aparitia in fiecare felie, oferind o aroma inconfundabila.

In inima acestui minunat desert, descoperi un strat de cheesecake, o nestemata ascunsa cu migala. Textura sa matasoasa si cremoasa te cucereste inca de la prima muscatura, ca o dulce imbratisare care te face sa inchizi ochii si sa te lasi purtat intr-un univers al placerii. Gustul bogat si fin al cremei de branza vanilate se impleteste armonios cu aroma dulce a capsunilor, creand o simfonie gustativa ce te lasa fara cuvinte.

Incheie aceasta calatorie gustativa cu o nota de eleganta, un zambet invelit in zahar fin. Guguluful cu capsuni si cheesecake se serveste pudrat cu zahar pudra, ce completeaza perfect aspectul desertului si aduce o savoare subtila in fiecare muscatura.

In timp ce privesti acest desert delicat simti cum pofta iti invadeaza fiecare celula a corpului. Iti imaginezi aroma invaluindu-ti simturile, iar gustul exploziv al capsunilor proaspete si al stratului de cheesecake iti face papilele gustative sa danseze de bucurie.

Asadar, indrazneste sa te rasfeti si sa impartasesti bucuria cu cei dragi. Savureaza fiecare muscatura, lasand explozia de arome sa te transporte intr-un vis dulce, unde gustul si frumusetea se contopesc intr-o armonie perfecta.

Bucura-te de acest guguluf roz cu capsuni si cheesecake, rasfatandu-te in fiecare moment si savurand fiecare detaliu gustativ!

Sfaturi pentru un guguluf cu capsuni si cheesecake reusit

Obtinerea unui guguluf perfect cu capsuni si strat de cheesecake necesita atentie si cativa pasi esentiali. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa obtii rezultatul dorit:

Alege cele mai bune capsuni. Cu cat sunt mai aromate capsunile, cu atat mai bine. Poti folosi, de asemenea, si capsuni congelate. Nu sari peste pasul in care fierbi gemul de zmeura – acest proces nu dureaza mult, dar potenteaza aroma.

Foloseste ingredientele la temperatura camerei. Ingredientele se omogenizeaza mai bine, textura desertului e imbunatita, nu se formeaza cocoloase, iar prajitura se va coace in mod uniform.

Tapeteaza tava de guguluf. Pentru a evita lipirea aluatului, unge tava cu unt si optional, tapeteaz-o cu faina sau pesmet. Asigura-te ca stratul de unt acopera intreaga suprafata si marginile tavii.

Distribuie uniform ingredientele in tava de guguluf. Cand adaugi ingredientele in tava de guguluf, asigura-te ca capsunile si stratul de cheesecake sunt distribuite uniform in intregul aluat. Astfel, fiecare felie va avea o portie generoasa de umplutura delicioasa.

Coace la temperatura potrivita. Respecta temperatura si timpul de coacere indicat in reteta. Incalzeste cuptorul la temperatura specificata si verifica guguluful cu un bat de frigarui sau scobitoare pentru a vedea daca este copt in interior.

Lasa guguluf-ul sa se raceasca. Dupa ce scoti tava din cuptor, lasa guguluful sa se raceasca in tava timp de aproximativ 10-15 minute. Apoi, transfera-l pe un gratar pentru a se raci complet inainte de a-l taia in felii.

Pudreaza cu zahar pudra inainte de servire. Inainte de a servi, presara generos zahar pudra peste guguluful racit. Acest lucru va adauga un aspect estetic placut si un plus de dulceata subtila.

Cum pastram guguluful cu capsuni si cheesecake?

Asigura-te ca guguluful este complet racit inainte de depozitare. Pentru a preveni uscarea, infasoara-l in folie alimentara sau alege un recipient inchis. Dat fiind ca are acel strat de crema de branza, iti recomand sa il pastrezi in frigider sau intr-un loc cat mai racoros. Este recomandat sa-l consumi in cateva zile pentru a te bucura de prospetimea maxima. Daca doresti sa-l pastrezi pentru o perioada mai lunga, poti congela felii individuale.

Sper ca ti-a placut aceasta reteta de guguluf cu capsuni si cheesecake. Spune-mi in comentarii cum au iesit! Nu uita sa urci o fotografie cu desertul facut de tine pe Instagram, cu tag @madelicii.

Arunca un ochi si pe alte retete de pe blog. Cred ca s-ar putea sa iti placa si…

🍰 Chec cu portocale si susan (guguluf)

🍰 Guguluf cu merisoare si portocale, insiropat si delicios

🍰 Guguluf cu banane, ananas si caju (de post)

🍰 Rulouri cu capsuni si glazura

🍰 Cheesecake cu crema de branza, fin si cremos

🍰 Tiramisu cu capsuni, la borcan

💛💛💛

Nu sunt recenzii (inca)

Ingrediente

Seteaza numarul de portii
200g capsuni
225g unt moale, la temperatura camerei
160g zahar
5 oua
1 lingurita extract / esenta de vanilie
360g faina
0.5 lingurita bicarbonat de sodiu
un praf de sare
250 ml lapte batut
colorant alimentar rosu sau roz optional
Strat cheesecake
225g crema de branza
30g zahar
1 ou
0.5 lingurita extract / esenta de vanilie
3 linguri faina

Pasii necesari

1.

Pregatim capsunile

Spalam capsunile. Din cantitatea totala, luam 150 g capsuni si le dam prin blender, impreuna cu o lingura de zahar. Apoi, turnam compozitia intr-o cratita si lasam sa fiarba pe foc mic, cateva minute, pana devine ca un gem. Lasam sa se raceasca.
Restul capsunilor le taiem bucatele. Preincalzim cuptorul la 170°C.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
2.

Batem untul cu zaharul si ouale

Intr-un bol incapator sau bolul unui mixer planetar batem untul timp de 2-3 minute, apoi adaugam zaharul si batem aproximativ 3-4 minute, pana se deschide la culoare.
Adaugam pe rand cate un ou, curatand dupa fiecare peretii vasului. La final, adaugam vanilia.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
3.

Incorportam faina, laptele batut si capsunile

Intr-un bol cernem faina si amestecam cu sarea si bicarbonatul de sodiu. Punem faina peste compozitia de mai sus in trei transe, alternand cu laptele batut.
Adaugam si gemul de capsuni pe care l-am facut mai devreme, avand grija sa nu amestecam prea mult. Apoi, amestecand cu o spatula, incoporam si capsunile taiate bucatele. Optional, daca vrei o culoare mai puternica, ca in fotografii, adauga si putin colorant rosu sau roz.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
4.

Stratul de cheesecake

Amestecam crema de branza cu zaharul, adaugam oul si vanilia, iar la final, lingurile de faina.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
5.

Turnam in tava si dam la cuptor

Tapetam bine cu unt o tava de guguluf (am folosit una cu diametrul de 24 cm si volumul de 1.8 litri). Punem jumatate din compozitia de blat in tava. Cu lingura, asezam compozitia de cheesecake intr-un strat generos, avand grija sa nu ajungem pana in marginile tavii. Eu am mai pus si cateva bucatele de capsuni. Acoperim apoi cu restul de blat (si din nou, optional, capsuni) si dam la cuptor pentru aproximativ 1 ora. Verificam cu scobitoarea sa fie curata.
Lasam cateva minute sa se raceasca, apoi scoatem guguluful din tava. Pudram cu zahar, decoram cu fructe proaspete si servim.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit

Completari

0.5 lingurita = jumatate de lingurita

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *