Desert la pahar cu oua de ciocolata & Kinder Chocolate
Sarbatorile de Paste sunt ocazia perfecta pentru a te rasfata cu cele mai bune si mai delicioase deserturi. De ce sa nu incerci ceva nou si inovator, cum ar fi un desert la pahar cu oua de ciocolata, crema fina cu Kinder Chocolate si un nor de frisca pufoasa?
Textura crocanta a crustei de biscuiti digestivi si a oualor de ciocolata se armonizeaza de minune cu crema de branza si Kinder Chocolate. Pentru rasfatul suprem, acoperim totul cu frisca aerata, dulce si vanilata. Fiecare lingurita savurata va fi o experienta inedita!
Deserturile la pahar sunt perfecte pentru a fi servite la masa de Paste, pentru a fi impartite cu familia si prietenii sau pur si simplu pentru a-ti satisface pofta de dulce. Este o optiune eleganta, usor de pregatit si cu siguranta va impresiona cu aspectul si gustul sau. In plus, pot fi o varianta minunata prin care poti sa transformi ouale de ciocolata intr-un desert spectaculos!
Dar cea mai buna parte? Acest desert deosebit nu necesita prea mult efort si poate fi rapid gata. Practic, putem spune ca este un fel de cheesecake fara coacere. Este reteta perfecta pentru oricine doreste sa impresioneze familia sau invitatii cu un desert gustos, dar nu vrea sa petreaca mult timp in bucatarie. Tot ce trebuie sa faci este sa sfarami ouale de ciocolata si sa pregatesti o crema simpla de branza cu ciocolata Kinder. Apoi, poti sa le aranjezi frumos in pahare, asezand la baza un strat de biscuiti digestivi, iar deasupra unul de frisca vanilata.
Reteta este perfecta si pentru a implica copiii in bucatarie, pentru a-i distra si a-i invata sa pregateasca un desert rapid si delicios. Astfel, iti vei petrece timpul alaturi de cei dragi, creand amintiri placute si savurand un desert absolut delicios.
Perfect combo: oua de ciocolata & Kinder Chocolate
Ouale de ciocolata sunt perfecte pentru a fi incluse in deserturile de Paste, aducand dulceata si un aer de sarbatoare. Sunt un ingredient delicios si popular in deserturile tematice pentru ca adauga o aroma bogata si o textura interesanta. Le-am folosit ca decor si in cazul unor cupcakes cu morcov, ananas si crema de branza, dar si pentru a orna gogosile la cuptor cu ciocolata alba si cocos. In cazul desertului nostru, ouale de ciocolata sfaramate adauga o nota crunchy, care se imbina perfect cu restul elementelor.
Ce fel de oua de ciocolata folosim?
Bineinteles, poti folosi orice oua de ciocolata ai prin casa (sau pe care le-a adus iepurasul), dar eu ti le recomand pe cele de la Milka. Reteta nu e sponsorizata de acest brand, dar eu sunt mare fan al acestor oua de cand le-am descoperit acum cativa ani. Sunt invelite intr-o crusta de zahar in culori pastelate, lucru care nu doar ca le face delicioase si extra crunchy, dar si tare frumoase. Am vazut ceva asemanator si de la M&Ms, de obice sunt prin toate magazinele inainte de sarbatorile pascale.
Ai dat peste aceasta reteta dupa Paste si nu mai ai de unde cumpara nici macar un ou de ciocolata? Le poti inlocui cu bomboane clasice M&Ms. 😉
Kinder Chocolate
Trecand de la un brand la altul, dulciurile Kinder sunt tare indragite la noi in familie. Mai mereu avem in casa ciocolatele Kinder Chocolate. Le stii sigur, sunt cele care au pe ambalaj diferiti copii zambitori. Si asa mi-a venit ideea sa topesc ciocolata si sa o amestec cu crema de branza. A iesit o nebunie! Combinatia dintre ciocolatelele Kinder Chocolate si crema de branza da nastere unei creme fine, dulci si catifelate, cu aroma deosebita. Bineinteles, o astfel de crema poate fi utilizata si in alte deserturi, deci este si foarte versatila.
Si pentru ca am vrut ca gustul de Kinder sa fie si mai intens, am strecurat in pahar, din loc in loc, si putina ciocolata topita.
Eu am folosit Kinder Chocolate Mini, dar exista si Maxi, care sunt, evident, mai mari. Daca ai din acestea, atunci cantareste si respecta cantitatea in grame, nu in numarul ciocolatelor.
Ce vase sunt potrivite pentru aceasta reteta de desert la pahar cu oua de ciocolata & Kinder?
Recomandarea mea este sa alegi vase din sticla, pentru a se vedea frumos straturile. Eu am folosit sase borcanele de 190 g, iar cantitatile de ingrediente au fost perfecte. Nu am ramas cu nimic in plus, insa acest lucru depinde si de cat de gros pui straturile in borcan.
Cu siguranta acest desert va arata minunat si in alte tipuri de borcane (de exemplu in borcane cu dop etans). Sau chiar in tot felul de pahare, cu toc sau simple.
Cum pastram desertul la pahar?
Este important sa tii acest desert la pahar la frigider si sa il consumi in maximum 4 zile. Daca doresti sa il pastrezi mai mult timp, poti sa il pui la congelator, unde va rezista pana la 3 luni. In acest caz, iti recomand ca inainte de servire, sa il lasi la dezghetat peste noapte, in frigider.
Sper ca ti-a placut aceasta reteta desert la pahar cu oua de ciocolata si ciocolata Kinder. Daca o incerci, spune-mi in comentarii cum au iesit si nu uita sa urci o fotografie cu desertul facut de tine pe Instagram, cu tag @madelicii.
Daca esti in cautare de inspiratie pentru delicii de Paste, te invit sa arunci un ochi si peste retetele urmatoare:
🌸 Babka vegana cu magiun de prune si Amaretto
🌸 Pasca cu ciocolata si branza, in doua culori
🌸 Pasca in doua culori cu ciocolata si tonka
🌸 Fursecuri cu martipan si lichior Amaretto
Vezi si alte retete pentru masa de Paste ➜
Paste fericit sa ai! 💛💛💛
Ingrediente
Seteaza numarul de portii
130g biscuiti digestivi | |
50g unt topit | |
178 gciocolata Kinder Chocolate 21 de ciocolatele | |
200ml frisca | |
2 linguri zahar pudra | |
1 lingurita extract / esenta de vanilie | |
100 g oua de ciocolata |
Lasă un răspuns