Fursecuri cu ciocolata alba, sirop de artar si nuci pecan

2 ore

foarte usor

Toamna aduce cu ea o paleta de arome si culori minunate, iar una dintre cele mai indragite activitati ale acestui sezon este gatitul gustarilor dulci si aromate care incalzesc inimile si completeaza atmosfera hygge. Cu frunzele in culori magice si aerul rece care se instaleaza, nu exista nimic mai potrivit decat sa petreci o zi acasa, gatind fursecuri delicioase care sa te incante si sa-ti incalzeasca sufletul. Iar daca nu ai idee ce cookies sa incerci, iti propun eu o reteta de fursecuri cu sirop de artar, ciocolata alba si nuci pecan.

Aceasta reteta reprezinta un adevarat omagiu adus toamnei, aducand in prim-plan gustul bogat al siropului de artar, care este adesea asociat cu acest sezon magic. Ciocolata alba adauga o nota de rafinament si dulceata subtila, in timp ce nucile pecan ofera o textura crocanta si un gust incredibil. Toate aceste ingrediente se impletesc int-o combinatie savuroasa, care iti va face papilele gustative sa danseze de fericire.

Nu ai nevoie de ingrediente complicate, nici de forme pentru decuparea fursecurilor. Vei vedea cat de usor este sa creezi mici opere de arta culinara in propria bucatarie, care sa te transporte in lumea magica a toamnei.

Ciocolata alba + sirop de artar + nuci pecan = combinatia perfecta de toamna

Imagineaza-ti o bucatica de ciocolata alba fina, topindu-se lent si lasand in urma urme de dulceata pura. Gustul distinct de sirop de artar aduce un iz de toamna in fursecuri,cu aromele delicate de caramel care te invaluie cu fiecare bucatica de fursec. In aceasta poveste culinara, apar si nucile pecan, cu gustul lor bogat si textura crocanta subtila. Este un trio de ingrediente care te invita sa inchizi ochii si sa te lasi purtat de bucuria gustului, intr-o experienta care iti trezeste simturile si starneste pofta de a incerca aceste fursecuri delicioase.

Siropul de artar contribuie si la textura fursecurilor. Avand o consistenta lichida, ajuta la mentinerea fursecurilor umede si moi in interior. Acest lucru face ca fursecurile sa fie mai pufoase si sa se topeasca placut in gura. In plus, siropul de artar ajuta ingredientele sa se combine si sa ramana unite in timpul coacerii. Astfel, fursecurile au o textura mai uniforma si nu se dezintegreaza in timpul prepararii.

Reteta fursecuri cu ciocolata alba, sirop de artar si nuci pecan

Sfaturi pentru cele mai reusite fursecuri cu ciocolata alba, sirop de artar si nuci pecan

🟡 Pregateste ingredientele in avans: Asigura-te ca toate ingredientele sunt la temperatura camerei pentru a evita fluctuatiile bruste de temperatura in timpul coacerii.

🟡 Nu exagera cu amestecatul: Odata ce ai adaugat ingredientele uscate in cele umede, amesteca doar pana cand se combina. Nu amesteca excesiv, deoarece acest lucru poate face fursecurile sa devina tari.

🟡 Raceste aluatul: Dupa ce ai pregatit aluatul, lasa-l la frigider cel putin o ora inainte de a forma fursecurile. Acest lucru va preveni aplatizarea fursecurilor cand sunt date la cuptor si va face mai usor modelarea.

🟡 Modeleaza fursecurile uniform: Foloseste o lingura pentru inghetata sau mainile umede pentru a forma fursecuri uniforme ca dimensiune. Aseaza-le pe tava de copt cu suficient spatiu intre ele, deoarece vor creste in timpul coacerii.

🟡 Coace la temperatura potrivita: Respecta timpul si temperatura de coacere specificate in reteta. Supracoacerea fursecurilor le poate face uscate, in timp ce subcoacerea le poate face moi si neplacute.

🟡 Raceste-le complet: Dupa coacere, lasa fursecurile sa se raceasca pe tava pentru cateva minute inainte de a le transfera pe un gratar de racire. Aceasta va ajuta la consolidarea structurii si va evita ca fursecurile sa devina prea fragile.

🟡 Pastreaza-le corect: Depoziteaza fursecurile intr-un recipient ermetic la temperatura camerei sau in frigider, in functie de preferinta, pentru a mentine prospetimea si gustul lor delicios.

Cookies cu ciocolata alba, sirop de artar si nuci pecan

Cum pastram fursecurile?

Si daca tot am mentionat mai sus de modul ideal de pastrare a fursecurilor, trebuie sa iti impartasesc ceva. Cei de la Kitchen Shop Romania mi-au trimis Setul de 5 caserole OXO, pe care le-am folosit si pentru depozitarea fursecurilor. Totodata, a fost si ocazia perfecta de a-mi organiza camara si ingredientele pentru prajituri. Acum totul e frumos aranjat si la indemana.

Ce au asa special aceste caserole? Pe langa faptul ca sunt realizate dintr-un plastic de foarte buna calitate, fara BPA (compus chimic daunator pentru sanatate), caserolele au un buton pe care apasam si etanseizeaza perfect recipientul. Ingredientele stau astfel in siguranta in caserola, fara a se strica. Pentru ca da, si faina poate deveni ranceda sau pot aparea niste gandacei daca este expusa aerului.

Totodata, datorita acestui sistem de etanseizare, nu risti sa imprastii continutul cutiei pe jos. Am patit de multe ori sa prind cutia de capac sau sa o rastorn din greseala si toate alunele din recipientul respectiv au ajuns pe rafturile camarii. Si acum mai gasesc cate o aluna ratacita… Imagineaza-ti cum ar fi sa se intample asta cu faina sau cu zaharul. Dar nici nu va fi cazul daca le depozitezi in caserolele OXO. 😉

Sper sa incerci si sa iti placa reteta de cookies cu ciocolata alba, sirop de artar si nuci pecan. Spune-mi in comentarii cum a iesit si nu uita sa urci o fotografie cu desertul facut de tine pe Instagram, cu tag @madelicii.

Arunca un ochi si pe alte retete de pe blog, s-ar putea sa fie pe gustul tau:

🍰 Fursecuri ciupercute cu nuca si ciocolata

🍰 Tort de post cu mere, crema de vanilie si sirop de artar

🍰 Biscuiti cu ceai negru si glazura de sirop de artar

🍰 Tarta cu banane, caramel si nuci pecan

🍰 Placinta cu mere si nuci

Aceasta postare este realizata in parteneriat cu KitchenShop Romania. Parerile si experienta cu produsul oferit de ei sunt strict personale, fara a fi influentate in niciun fel de aceasta colaborare.

💛💛💛

Nu sunt recenzii (inca)

Ingrediente

Seteaza numarul de portii
105g unt la temperatura camerei
90g zahar brun
1 lingurita extract / esenta de vanilie
110ml sirop de artar
1 ou
255g faina
1 lingurita bicarbonat de sodiu
0.5 lingurita scortisoara
un praf de sare
85g nuci pecan
150g ciocolata alba

Pasii necesari

1.

Unt + zahar + vanilie

Batem untul la temperatura camerei cu zaharul brun pana cand obtinem o compozitie cremoasa. Adaugam vanilia.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
2.

Sirop de artar + ou

Amestecam in compozitie si siropul de artar si oul, mixand dupa fiecare si curatand si peretii vasului.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
3.

Ingrediente uscate

Adaugam faina cernuta, bicarbonatul, scortisoara si sarea si amestecam doar cat sa se incorporeze, nu mai mult.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
4.

Nuci + ciocolata alba

Cu o spatula, amestecam nucile tocate si ciocolata taiata cubulete.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
5.

La frigider

Dam bolul la rece pentru minimum o ora.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
6.

Formam fursecurile

Preincalzim cuptorul la 170°C.
Luam aprox. 2 linguri de aluat si formam bile. Poti lua si cu o lingura pentru inghetata. Asezam pe o tava tapetata cu hartie de copt, lasand spatiu intre bile, si dam la cuptor pentru aprox. 12-14 minute. Nu-ti fa griji daca sunt inca moi cand le scoti din cuptor, se vor intari pe masura ce se racesc.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit

Completari

0.5 lingurita = jumatate de lingurita

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *