Prajituri de Halloween: dovleci aromati
Daca toamna ar fi o prajitura, cred ca ar avea forma acestor dovleci micuti si draguti. Iar daca mai esti si fan pumpkin spice, cu siguranta iti vor placea la nebunie. Facuti din blat de tort cu dovleac si crema de branza, acesta prajituri de Halloween (sau nu neaparat) iti vor indulci zilele de toamna. Textura densa se impleteste cu aroma condimentelor de sezon si a piurelui de dovleac copt, dar si cu gustul usor acrisor al cremei de branza. Combinatia potrivita de arome de toamna!
Fie ca vrei sa pregatesti ceva deosebit pentru copiii tai sau planuiesti o petrecere si esti in cautarea unei retete de Halloween, dovleceii aromati sunt o varianta excelenta. Cu siguranta oaspetii tai ii vor aprecia. Pentru ca, sa recunoastem, cat de simpatic arata? Cum sa nu iti placa?
Se fac destul de rapid si nu ai nevoie de multe ingrediente, dar iti trebuie putina rabdare sa le dai forma. Dar hey, daca totusi nu te simt artist/a, le poti servi si sub forma de bile. Vor fi la fel de gustoase!
Tot ce ai de facut este sa pregatesti un blat de tort cu piure de dovleac si condimente. Cand se raceste, il vom faramita si vom amesteca cu putin unt si crema de branza. Daca ai prin frigider mascarpone, poti folosi in locul cremei de branza. Vom obtine astfel un „aluat” din care vom forma dovleceii, iar in mijloc vom ascunde o supriza: o aluna de padure. Odata ce punem in frigider, datorita untului si cremei de branza, se vor intari.
Gata! Acum sunt numai buni de servit sau de oferit cadou. Apropo, am facut o reteta similara si in primavara, cand am oferit martisoare dulci. Poti face ceva similar si acum! Impacheteaza dovleceii intr-un mod cat mai creativ si ofera-i persoanelor dragi, pentru a sarbatori Halloween-ul sau ca o amintire frumoasa de toamna. 🎁
Cum pastram prajiturile-dovleci?
Prajiturile vor avea cel mai bun gust in primele 3 zile dupa ce le faci, dar vor rezista in frigider aproximativ o saptamana. Si pentru ca au in compozitie unt si crema de branza, necesita sa fie pastrate la frigider, intr-un recipient etans. Cand le servim, pentru a simti mai bine aromele, lasam sa stea 2-3 minute la temperatura camerei. De preferat e sa evitam sa le lasam mai mult pentru ca se vor incalzi si vor deveni mai moi. Dar la fel de buni!
Tu pentru ce ocazie vei pregati acesti dovleci simpatici?
Daca incerci reteta, spune-mi in comentarii cum a iesit si nu uita sa urci o fotografie cu desertul facut de tine pe Instagram, cu tag @madelicii.
Vrei sa vezi si alte retete cu dovleac?
🎃 Negrese cu dovleac si ciocolata
🎃 Sirop pumpkin spice pentru cafea si prajituri
🎃 Tort cu dovleac si crema de branza
De asemenea, te invit sa descoperi si reteta de cupcakes / briose de Halloween cu ciocolata si portocale. Imagineaza-ti ce bine vor arata pe masa alaturi de micii dovlecei!
💛💛💛
Ingrediente
Seteaza numarul de portii
135g faina | |
1 lingurita scortisoara | |
0.5 lingurita nucsoara | |
0.5 lingurita ghimbir | |
0.5 pliculet praf de copt | |
un praf de sare | |
85g zahar brun | |
2 oua | |
1 lingurita extract / esenta de vanilie | |
60ml ulei | |
100g piure dovleac | |
60ml lapte |
Pentru a forma bilele
100g unt | |
100g crema de branza | |
60g zahar pudra | |
colorant portocaliu | |
20 alune de padure coapte | |
nuci pecan pentru codite |
Lasă un răspuns