Prajituri de Halloween: dovleci aromati

o ora jumatate

foarte usor

20 dovleci mici

Daca toamna ar fi o prajitura, cred ca ar avea forma acestor dovleci micuti si draguti. Iar daca mai esti si fan pumpkin spice, cu siguranta iti vor placea la nebunie. Facuti din blat de tort cu dovleac si crema de branza, acesta prajituri de Halloween (sau nu neaparat) iti vor indulci zilele de toamna. Textura densa se impleteste cu aroma condimentelor de sezon si a piurelui de dovleac copt, dar si cu gustul usor acrisor al cremei de branza. Combinatia potrivita de arome de toamna!

Fie ca vrei sa pregatesti ceva deosebit pentru copiii tai sau planuiesti o petrecere si esti in cautarea unei retete de Halloween, dovleceii aromati sunt o varianta excelenta. Cu siguranta oaspetii tai ii vor aprecia. Pentru ca, sa recunoastem, cat de simpatic arata? Cum sa nu iti placa?

prajituri de halloween dovleci aromati detaliu

Se fac destul de rapid si nu ai nevoie de multe ingrediente, dar iti trebuie putina rabdare sa le dai forma. Dar hey, daca totusi nu te simt artist/a, le poti servi si sub forma de bile. Vor fi la fel de gustoase!

Tot ce ai de facut este sa pregatesti un blat de tort cu piure de dovleac si condimente. Cand se raceste, il vom faramita si vom amesteca cu putin unt si crema de branza. Daca ai prin frigider mascarpone, poti folosi in locul cremei de branza. Vom obtine astfel un „aluat” din care vom forma dovleceii, iar in mijloc vom ascunde o supriza: o aluna de padure. Odata ce punem in frigider, datorita untului si cremei de branza, se vor intari.

prajituri de halloween dovleci aromati interior

Gata! Acum sunt numai buni de servit sau de oferit cadou. Apropo, am facut o reteta similara si in primavara, cand am oferit martisoare dulci. Poti face ceva similar si acum! Impacheteaza dovleceii intr-un mod cat mai creativ si ofera-i persoanelor dragi, pentru a sarbatori Halloween-ul sau ca o amintire frumoasa de toamna. 🎁

Cum pastram prajiturile-dovleci?

Prajiturile vor avea cel mai bun gust in primele 3 zile dupa ce le faci, dar vor rezista in frigider aproximativ o saptamana. Si pentru ca au in compozitie unt si crema de branza, necesita sa fie pastrate la frigider, intr-un recipient etans. Cand le servim, pentru a simti mai bine aromele, lasam sa stea 2-3 minute la temperatura camerei. De preferat e sa evitam sa le lasam mai mult pentru ca se vor incalzi si vor deveni mai moi. Dar la fel de buni!

Tu pentru ce ocazie vei pregati acesti dovleci simpatici?

Daca incerci reteta, spune-mi in comentarii cum a iesit si nu uita sa urci o fotografie cu desertul facut de tine pe Instagram, cu tag @madelicii.

Vrei sa vezi si alte retete cu dovleac?

🎃 Negrese cu dovleac si ciocolata

🎃 Sirop pumpkin spice pentru cafea si prajituri

🎃 Tort cu dovleac si crema de branza

De asemenea, te invit sa descoperi si reteta de cupcakes / briose de Halloween cu ciocolata si portocale. Imagineaza-ti ce bine vor arata pe masa alaturi de micii dovlecei!

💛💛💛

Nu sunt recenzii (inca)

Ingrediente

Seteaza numarul de portii
135g faina
1 lingurita scortisoara
0.5 lingurita nucsoara
0.5 lingurita ghimbir
0.5 pliculet praf de copt
un praf de sare
85g zahar brun
2 oua
1 lingurita extract / esenta de vanilie
60ml ulei
100g piure dovleac
60ml lapte
Pentru a forma bilele
100g unt
100g crema de branza
60g zahar pudra
colorant portocaliu
20 alune de padure coapte
nuci pecan pentru codite

Pasii necesari

1.

Facem blatul

Pregatim o tava de 17 sau 20 cm (tapetam cu unt sau punem hartie de copt, dupa preferinte) si preincalzim cuptorul la 170°C.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
2.

Intr-un bol amestecam ingredientele uscate - faina, condimentele, praful de copt, sarea si zaharul.
Intr-un alt castron combinam ouale, uleiul (turnat in fir subtire), dovleacul si extractul de vanilie. Batem pana se omogenizeaza bine.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
3.

Amestecul de ingrediente uscate il turnam peste compozitia cu oua. Atentie! Alternam acestea cu laptele: punem putin amestec uscat, putin lapte si tot asa pana cand incorporam intreaga cantitate.
Punem compozitia in tava de copt si lasam la cuptor aproximativ 30 minute (pana trece testul scobitorii).
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
4.

Facem compozitia pentru bile

Dupa ce se raceste bine aluatul, il sfaramam cu mana in firimituri cat mai marunte. Batem cu mixerul untul, crema de branza, zaharul pudra si aromele si incorporam firimiturile de aluat cu mana, ca si cum am framanta un aluat. Adaugam colorant portocaliu pentru a obtine nuanta dorita.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
5.

Formam dovleceii

Luam putin aluat si formam cu mainile cate o biluta. O aplatizam, punem in mijloc o aluna de padure, pe care o „invelim” in aluat, formand din nou o bila. Folosind o scobitoare, trasam nervurile dovleacului (vezi imaginea de mai jos).
Infingem o bucatica de nuca pecan in varful dovleacului - aceea va fi codita. Extra: Eu am pudrat putin colorant metalizat auriu (pe care nu l-am amestecat cu alcool, ci doar am folosit un penson pentru a "picta" cu sclipici).
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
6.

Lasam la frigider minimum 30 de minute pentru a se intari. Cand le servim, lasam sa stea 2-3 minute la temperatura camerei, dar evitam sa le lasam mai mult pentru ca se vor incalzi si vor deveni mai moi.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit

Completari

0.5 lingurita = jumatate de lingurita

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *