Chec cu prune si miere, condimentat
Cand vrei sa pregatesti un desert rapid, fara prea multe ingrediente, un chec este alegerea perfecta! Acest chec cu prune, miere si condimente este o gustare atat de cozy si reconfortanta. Cred ca e desertul perfect de toamna, imbinand de minune aroma prunelor coapte cu notele de scortisoara, nucsoara, anason si alte condimente de sezon. Mierea din compozitie nu doar ca ofera o textura umeda checului, dar il si parfumeaza cu o aroma deosebita.
Daca iti era pofta de un chec cu miere, atunci trebuie sa incerci reteta asta, nu vei regreta! 🍯
Acest minunat chec reprezinta deliciul perfect savurat alaturi de o ceasca de cafea, ceai sau ciocolata calda. Poate fi servit ca desert, la micul dejun sau chiar pe post de gustare dulce, care sa te incarce cu energie si stare de bine.
Cred ca ceea ce il face atat de special e combinatia de condimente. Prima data cand l-am gustat, am zis ca are fix gust de turta dulce. Iar impreuna cu prunele, este absolut divin!
Am folosit scortisoara, nucsoara, anason si ghimbir, la care am adaugat si o lingurita de condimente Pumpkin Spice. Bineinteles, poti omite amestecul Pumpkin Spice, dar sa stii ca e foarte usor de facut, si il poti folosi in numeroase retete de sezon. Chiar si in cafea! Gasesti reteta lui tot aici, pe blog ➡ condimente Pumpkin Spice. Check it out!
Bineinteles, nu e neaparat sa folosesti aceasta combinatie de condimente, ci sa pui ce ai la indemana. Insa eu zic ca merita sa incerci varianta asta! De asemenea, daca nu esti fan al prunelor, cred ca ar iesi delicios si cu piersici. Important e sa fie niste fructe mai zemoase. De asemenea, poti adauga in compozitie si nuci macinate, diferite fructe uscate si, de nu, chipsuri de ciocolata.
E in regula sa incalzim mierea?
Stiu, deserturile care contin miere si necesita coacere sunt adesea privite cu scepticism. Dar stai fara grija, incalzirea mierii nu o va face sa devina toxica si cu siguranta, nu vei pati nimic. Intr-adevar, acest proces va schimba componenta mierii si poate slabi sau distruge enzimele, vitaminele, mineralele etc., dar nu iti va provoca nicio boala oribila si nici nu te va otravi. Pur si simplu, nu mai e bogata in calitatile sale curative. Mierea cruda are multe arome delicate si nuantate care se vor pierde atunci cand este expusa la temperaturi ridicate, dar asta nu inseamna ca nu va avea gust bun sau ca nu ar trebui sa o folosesti in prajiturile coapte. Iti las si un articol care ofera mai multe informatii pe acest subiect indelung dezbatut.
Cum pastram checul cu miere si prune?
Pentru a-si pastra fragezimea, iti recomand sa depozitezi checul intr-un recipient etans. Il poti pastra la temperatura camerei pana la 4 zile.
Poti pune checul si la congelator. Dupa ce s-a racit complet, infasoara-l in folie alimentara, apoi pune-l intr-o punga cu zip sau in folie de aluminiu. In acest fel, il poti pastra pana la 6 luni. Lasa-l sa se dezghete la temperatura camerei pentru cateva ore, ideal peste noapte.
Sper ca ti-a placut aceasta reteta de chec condimentat cu prune si miere. Sper sa o incerci si tu in aceasta toamna! Spune-mi in comentarii cum au iesit si nu uita sa urci o fotografie cu desertul facut de tine pe Instagram, cu tag @madelicii.
Arunca un ochi si pe alte retete de pe blog. Cred ca s-ar putea sa iti placa si…
🍁 Babka vegana cu magiun de prune si Amaretto
🍁 Rulouri cu capsuni si glazura
🍁 Budinca englezeasca cu sos de caramel (Sticky Toffee Pudding)
Vezi mai multe retete de toamna →
💛💛💛
Ingrediente
Seteaza numarul de portii
6-8 prune taiate felii | |
280g faina | |
1 lingurita praf de copt | |
1 lingurita scortisoara | |
1 lingurita nucsoara | |
1 lingurita ghimbir | |
1 lingurita pumpkin spice | |
0.5 lingurita anason | |
255g miere | |
70g zahar brun | |
175ml ulei | |
2 oua | |
125ml lapte | |
1 lingurita extract / esenta de vanilie |
Lasă un răspuns