Chec cu prune si miere, condimentat

1 ora +

foarte usor

10-12 felii

Cand vrei sa pregatesti un desert rapid, fara prea multe ingrediente, un chec este alegerea perfecta! Acest chec cu prune, miere si condimente este o gustare atat de cozy si reconfortanta. Cred ca e desertul perfect de toamna, imbinand de minune aroma prunelor coapte cu notele de scortisoara, nucsoara, anason si alte condimente de sezon. Mierea din compozitie nu doar ca ofera o textura umeda checului, dar il si parfumeaza cu o aroma deosebita.

Daca iti era pofta de un chec cu miere, atunci trebuie sa incerci reteta asta, nu vei regreta! 🍯

Acest minunat chec reprezinta deliciul perfect savurat alaturi de o ceasca de cafea, ceai sau ciocolata calda. Poate fi servit ca desert, la micul dejun sau chiar pe post de gustare dulce, care sa te incarce cu energie si stare de bine.

Chec cu prune si miere felie

Cred ca ceea ce il face atat de special e combinatia de condimente. Prima data cand l-am gustat, am zis ca are fix gust de turta dulce. Iar impreuna cu prunele, este absolut divin!

Am folosit scortisoara, nucsoara, anason si ghimbir, la care am adaugat si o lingurita de condimente Pumpkin Spice. Bineinteles, poti omite amestecul Pumpkin Spice, dar sa stii ca e foarte usor de facut, si il poti folosi in numeroase retete de sezon. Chiar si in cafea! Gasesti reteta lui tot aici, pe blog ➡ condimente Pumpkin Spice. Check it out!

Bineinteles, nu e neaparat sa folosesti aceasta combinatie de condimente, ci sa pui ce ai la indemana. Insa eu zic ca merita sa incerci varianta asta! De asemenea, daca nu esti fan al prunelor, cred ca ar iesi delicios si cu piersici. Important e sa fie niste fructe mai zemoase. De asemenea, poti adauga in compozitie si nuci macinate, diferite fructe uscate si, de nu, chipsuri de ciocolata.

Detaliu chec cu prune si miere

E in regula sa incalzim mierea?

Stiu, deserturile care contin miere si necesita coacere sunt adesea privite cu scepticism. Dar stai fara grija, incalzirea mierii nu o va face sa devina toxica si cu siguranta, nu vei pati nimic. Intr-adevar, acest proces va schimba componenta mierii si poate slabi sau distruge enzimele, vitaminele, mineralele etc., dar nu iti va provoca nicio boala oribila si nici nu te va otravi. Pur si simplu, nu mai e bogata in calitatile sale curative. Mierea cruda are multe arome delicate si nuantate care se vor pierde atunci cand este expusa la temperaturi ridicate, dar asta nu inseamna ca nu va avea gust bun sau ca nu ar trebui sa o folosesti in prajiturile coapte. Iti las si un articol care ofera mai multe informatii pe acest subiect indelung dezbatut.

Chec cu prune si miere felie detaliu

Cum pastram checul cu miere si prune?

Pentru a-si pastra fragezimea, iti recomand sa depozitezi checul intr-un recipient etans. Il poti pastra la temperatura camerei pana la 4 zile.

Poti pune checul si la congelator. Dupa ce s-a racit complet, infasoara-l in folie alimentara, apoi pune-l intr-o punga cu zip sau in folie de aluminiu. In acest fel, il poti pastra pana la 6 luni. Lasa-l sa se dezghete la temperatura camerei pentru cateva ore, ideal peste noapte.


Sper ca ti-a placut aceasta reteta de chec condimentat cu prune si miere. Sper sa o incerci si tu in aceasta toamna! Spune-mi in comentarii cum au iesit si nu uita sa urci o fotografie cu desertul facut de tine pe Instagram, cu tag @madelicii.

Arunca un ochi si pe alte retete de pe blog. Cred ca s-ar putea sa iti placa si…

🍁 Babka vegana cu magiun de prune si Amaretto

🍁 Chec cu ceai negru

🍁 Placinta cu mere si nuci

🍁 Rulouri cu capsuni si glazura

🍁 Budinca englezeasca cu sos de caramel (Sticky Toffee Pudding)

Vezi mai multe retete de toamna →

💛💛💛

Nu sunt recenzii (inca)

Ingrediente

Seteaza numarul de portii
6-8 prune taiate felii
280g faina
1 lingurita praf de copt
1 lingurita scortisoara
1 lingurita nucsoara
1 lingurita ghimbir
1 lingurita pumpkin spice
0.5 lingurita anason
255g miere
70g zahar brun
175ml ulei
2 oua
125ml lapte
1 lingurita extract / esenta de vanilie

Pasii necesari

1.

Pregatim cuptorul

Preincalzim cuptorul la 170°C. Ungem cu unt o tava de chec (am folosit una de 22x8 cm).
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
2.

Ce facem cu prunele?

Taiem felii 6-8 prune, in functie si de marimea lor. Le asezam pe fundul tavii pentru chec.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
3.

Amestecam ingredientele pentru chec

INGREDIENTE USCATE: Intr-un bol incapator amestecam faina cernuta, praful de copt si condimentele.
INGREDIENTE UMEDE: Intr-un alt bol amestecam mierea, zaharul brun, uleiul, ouale, laptele si vanilia.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
4.

Incorporam ingredientele umede in cele uscate, amestecand pana compozitia devine omogena.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
5.

La cuptor

Turnam compozitia peste prunele din tava si dam la cuptor aprox. 40-50 de minute. Checul trebuie sa fie rumenit, iar odata ce e intepat cu o scobitoare, aceasta trebuie sa iasa curata.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
6.

Lasam la racit

Lasam checul sa se raceasca in tava, apoi acoperim tava cu o farfurie si o rasturnam.
Optional, putem unge prunele de deasupra cu putina miere, pentru un luciu si mai intens.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit

Completari

0.5 lingurita = jumatate de lingurita

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *