Desert la pahar cu ciocolata, vanilie si banane
Daca ai pofta de ceva dulce, dar nu vrei sa petreci ore intregi in bucatarie, acest desert la pahar cu budinca de ciocolata si vanilie, rondele de banane si cubulete de blat cu cacao este exact ce trebuie. Este alegerea perfecta pentru o seara cu prietenii, o masa de weekend in familie sau chiar pentru a-ti rasfata colegii de birou. Imagineaza-ti straturi generoase de budinca de ciocolata intensa si vanilie parfumata, alternate cu rondele proaspete de banana si cubulete pufoase de blat cu cacao. Un desert pe cat de simplu de facut, pe atat de delicios!
Ingrediente simple, rezultat spectaculos
Sa vorbim despre vedeta acestei retete: budinca la plic! De fapt, am pornit ideea acestui desert pentru ca imi doream sa pun cat mai bine in valoare budinca Pakmaya, pe care am primit-o recent intr-un pachet de la ei. Da da, daca nu stiai, cei de la Pakmaya nu fac doar drojdie, ci si multe alte ingrediente pentru prajituri! O parte dintre ele le-am folosit si eu in aceasta reteta, de la praful de budinca cu ciocolata sau vanilie pana la pudra de cacao, praful de copt si zaharul vanilinat din compozitia blatului.
Cred ca esti de acord cu mine cand spun ca e intotdeauna util sa ai un plic de budinca in casa. Nu doar ca iti scurteaza considerabil timpul petrecut in bucatarie, dar are un gust delicios. Nu ai nevoie decat de lapte si putin zahar pentru a te bucura de ceva dulce in doar cateva minute.
Pakmaya are in portofoliu trei sortimente de praf pentru budinca: cu gust de ciocolata, de vanilie si de capsuni. Daca pe primele doua le-am folosit pentru a prepara acest desert la pahar cu ciocolata, vanilie si banane, nici budinca de capsuni nu a scapat netestata. Te invit, asadar, sa incerci si reteta de rulouri cu capsuni si ciocolata, facuta tot cu ingrediente Pakmaya.
Un desert la pahar bogat in texturi si arome
Una dintre bucuriile desertului la pahar cu budinca de ciocolata si vanilie este combinatia surprinzatoare de texturi si arome.
🍌 Combinatia perfecta cu rondele de banane
Rondelele de banane joaca un rol esential in acest amestec delicios, aducand prospetime si o dulceata naturala care completeaza perfect straturile de budinca si cubuletele de blat cu cacao. Bananele adauga un contrast placut la textura cremoasa a budincii si la cea pufoasa a blatului de cacao.
Iti recomand sa alegi banane coapte, dar nu prea moi. Bananele coapte vor aduce suficienta dulceata si se vor integra perfect in straturile desertului. Evita bananele prea coapte, care pot deveni prea moi si se pot transforma in piure.
Daca intentionezi sa servesti desertul mai tarziu, pentru a pastra culoarea frumoasa a bananelor si a preveni oxidarea, stropeste-le cu putina zeama de lamaie.
🍫 Blatul de cacao: baza delicioasa a desertului la pahar
Blatul de cacao imbogateste desertul cu o textura pufoasa si o aroma intensa de ciocolata care completeaza perfect dulceata bananelor si budinca cremoasa. Acesta adauga un strat de complexitate si ofera un contrast placut cu fiecare lingurita savurata.
Sigur, necesita putin „efort” pentru a-l prepara (dar promit, doar putin de tot! 😊). De asemenea, te sfatuiesc sa folosesti o tava cat mai micuta, apropiata de dimensiunile unei tavi de 18×13 cm. Poti folosi si o tava rotunda, dar s-ar putea sa nu obtii niste cubulete de blat chiar perfecte.
Ce fel de vase folosim pentru desertul la pahar?
Recomandarea mea este sa alegi vase din sticla, deoarece acestea permit o vizualizare frumoasa a straturilor. Personal, am optat pentru trei borcane de 475 ml.
Cu siguranta, desertul va arata minunat si in alte tipuri de pahare sau chiar borcanase, cum ar fi cele cu dop etans. Poti sa experimentezi si cu pahare de diverse forme si dimensiuni, fie ca sunt cu picior sau simple. Aspectul final depinde de preferintele tale si de creativitatea in aranjarea straturilor in recipientele alese. Iti las mai jos cateva imagini cu alte deserturi la pahar, pentru inspiratie. Iar daca vrei sa le incerci, retetele lor le gasesti tot pe blog, in categoria Desert la pahar.
Cum servim si cum pastram desertul la pahar?
Dupa ce ai asamblat desertul, iti recomand sa il dai minimum jumatate de ora la frigider. Este mult mai bun rece! De asemenea, acopera paharele/borcanele in care ai pregatit desertul cu folie alimentara/ Astfel, vei evita captarea mirosurilor din frigider, dar previi si formarea acelei pelicule uscate a budincii. Daca e posibil, asambleaza desertul cu maximum o ora inainte de servire pentru a te bucura de cele mai bune arome si texturi.
Desertul la pahar este ideal pentru a fi savurat proaspat, insa daca vrei sa il pregatesti in avans, este important sa stii cum sa il depozitezi corect pentru a-si mentine gustul si textura.
Desertul poate fi pastrat in frigider pana la 48 de ore, dar dupa aceasta perioada, bananele pot incepe sa se oxideze si sa isi piarda din prospetime, iar blatul poate deveni mai moale din cauza umiditatii din budinca.
madelicii 💛 Pakmaya
Aceasta reteta este realizata in parteneriat cu Pakmaya, care mi-au trimis spre testare un pachetel cu multe ingrediente pentru prajituri. M-a bucurat colaborarea cu ei pentru ca este un brand de incredere, de care ma leaga amintiri speciale, incepand cu mirosul de drojdie proaspata Pakmaya folosita de bunica pana la prima mea reteta de cozonac. Fiind novice in ale prajituritului, pe atunci nici nu stiam ca exista atatea branduri de drojdie, dar la momentul respectiv, auzind de Pakmaya de la bunica, decizia a fost simpla. In plus, fabrica Pakmaya este chiar aici, langa Iasi, la Pascani mai exact, loc prin care trec adesea in drumul meu spre Suceava, orasul sotului meu.
Parerile si experienta cu produsele sunt strict personale, fara a fi influentate in niciun fel de aceasta colaborare.
Sper ca ti-a placut aceasta reteta de desert la pahar cu ciocolata, vanilie si banane si ca o vei incerca si tu! Spune-mi in comentarii cum a iesit si nu uita sa urci o fotografie cu desertul facut de tine pe Instagram, cu tag @madelicii.
Arunca un ochi si pe alte retete de pe blog! S-ar putea sa iti placa si:
🍰 Rulouri cu capsuni si glazura
🍰 Desert la pahar Raffaello cu cocos
🍰 Desert la pahar cu piscoturi, ciocolata, capsuni & fructul pasiunii
🍰 Creme brulee cu ciocolata si capsuni
🍰 Prajitura de post cu mere, unt de arahide si crema de vanilie
💛💛💛
Ingrediente
Seteaza numarul de portii
1 plic de budinca de ciocolata Pakmaya + 500 ml lapte, 2 linguri zahar | |
1 plic de budinca de vanilie Pakmaya + 500 ml lapte, 2 linguri zahar | |
1 banana mare |
Pentru blat de ciocolata
60g faina | |
15g cacao Pakmaya | |
0.5 lingurita praf de copt Pakmaya | |
0.25 lingurita bicarbonat de sodiu | |
un praf de sare | |
30g zahar | |
0.5 plic zahar vanilinat Pakmaya | |
1 ou | |
24g ulei | |
55g lapte batut | |
55ml apa calda |
Lasă un răspuns