Banana bread cu ananas si cocos

1 ora +

foarte usor

un chec

Primavara aduce cu ea nu doar o explozie de culori si prospetime, ci si oportunitatea de a explora combinatii inedite de arome in bucatarie. Iar daca esti in cautarea unei retete simple si absolut incantatoare, ai ajuns la locul potrivit. Vom pregati impreuna banana bread cu twist tropical oferit de ananas si cocos. Este un desert usor de facut, care te va cuceri instant cu aromele sale exotice. Un chec pufos cu imbogatit cu gustul inconfundabil de banana, ananas suculent si nuca de cocos crocanta, imbracat intr-o glazura delicioasa de crema de branza. Acest desert delicios este o imbinare armonioasa de texturi si gusturi, care te va purta cu gandul direct pe o plaja tropicala.

Cu aspectul sau fermecator si aroma imbietoare, acest chec este nu doar o alegere perfecta pentru masa de Paste, ci si pentru orice moment in care iti doresti sa te rasfeti cu ceva dulce si delicios. Merge de minune savurat cu o cana de ceai, cafea sau lapte, la micul dejun, gustare sau desert.

Dar ce aduce acest banana bread la un nivel superior este glazura de crema de branza. O combinatie sublima de dulceata si cremozitate, glazura de crema de branza inveleste delicat checul, aducand o nota de rafinament.

Banana bread cu ananas si cocos

Sfaturi pentru banana bread cu ananas si cocos de nota 10

Pentru a obtine o banana bread perfecta, este esential sa urmezi cateva sfaturi simple.

🟡 Foloseste ingrediente la temperatura camerei

Atunci cand toate ingredientele sunt la temperatura camerei, acestea se amesteca mult mai usor si uniform, asigurand o compozitie mai omogena si o textura mai placuta a checului.

🟡 Alege o banana bine coapta

Pentru a obtine cea mai intensa aroma si cea mai delicata textura. Bananele coapte au, de obicei, o dulceata naturala mai pronuntata, care va adauga profunzime si bogatie gustului. Daca nu e indeajuns de coapta, poti pune banana la cuptor pentru 5-10 minute.

🟡 Amesteca cu grija ingredientele

Atunci cand combini banana pisata, ananasul si fulgii de cocos, asigura-te ca amesteci totul cu grija si uniform pentru a obtine o compozitie omogena. Aceasta va asigura ca aromele se imbina perfect si ca prajitura are o textura uniforma.

🟡 Nu supraincarca compozitia

Este tentant sa adaugi prea multe ingrediente sau sa supraincarci compozitia cu ananas si fulgi de cocos, dar acest lucru poate afecta textura checului. Respecta proportiile recomandate si asigura-te ca ingredientele sunt distribuite uniform in compozitie.

🟡 Foloseste o tava pregatita corespunzator

Utilizeaza o tava de copt tapetata cu hartie de copt sau unt pentru a preveni lipirea. Acest lucru va asigura ca checul tau se va desprinde usor din tava dupa coacere.

🟡 Verifica checul inainte de a scoate din cuptor

Fiecare cuptor este diferit, asa ca este important sa verifici coacerea checului tau folosind testul scobitorii. Introduce o scobitoare sau o lama de cutit in centrul checului si daca iese curata sau cu cateva firicele uscate lipite, atunci checul este gata.

🟡 Lasa-l sa se raceasca inainte de a-l felia

Este important sa lasi checul sa se raceasca complet in tava inainte de a-l glazura si de a-l felia. Acest lucru va permite checului sa-si intareasca structura si sa-si intensifice aromele.

Cum decoram si servim checul?

Dupa ce checul este gata, poti alege dintre numeroasele modalitati de a-l servi. Poti opta pentru o generoasa acoperire cu glazura de crema de branza sau poti alege sa-l savurezi simplu. Dat fiind ca vom pastra checul la frigider (daca alegi varianta cu glazura), neaparat sa incalzesti putin felia de chec inainte de servire. Pune-o cateva secunde la cuptorul cu microunde.

In ceea ce priveste decorul, din nou, avem varianta cu glazura sau fara. Pentru glazura, o poti alege pe cea prezentata in reteta, cu crema de branza, dar si o glazura cu lapte condensat (vezi in reteta de chec cu ceai negru) sau o glazura simpla, cu zahar pudra.

Daca vrei sa savurezi checul simplu, atunci il poti decora inainte de coacere cu chipsuri de ciocolata sau diferite nuci si alune.

Pentru a adauga un strop de eleganta si farmec primavaratic, am decorat checul cu flori comestibile, mai exact flori de trei frati patati. Eu le-am gasit in Selgros, la raionul de ierburi aromatice.

Decor chec cu flori comestibile

Cum pastram banana bread cu ananas si cocos?

Indiferent de locul de pastrare, tine checul intr-un recipient inchis. Odata glazurat, checul trebuie pastrat la frigider, deoarece glazura are ingrediente perisabile. Consuma in maximum 5-7 zile. Fara glazura, rezista 3-4 zile si la temperatura camerei. Poti pune si la congelator checul, atata vreme cat nu e glazurat. Inveleste-l in folie alimentara si pastreaza-l pana la 3 luni.

Sper ca ti-a placut si ca vei incerca aceasta reteta de banana bread cu ananas si cocos. Spune-mi in comentarii cum a iesit si nu uita sa urci o fotografie cu desertul facut de tine pe Instagram, cu tag @madelicii.

Arunca un ochi si pe alte retete de pe blog! S-ar putea sa iti placa si:

🍰 Mini tarte cu crema de ananas

🍰 Guguluf cu banane, ananas si caju (de post)

🍰 Prajitura cu piscoturi, cocos si ananas – fara coacere

🍰 Eclere cu mango si cocos

🍰 Prajitura cu cocos si ciocolata, rapida si delicioasa

💛💛💛

Nu sunt recenzii (inca)

Ingrediente

Seteaza numarul de portii
113g unt moale, la temperatura camerei
100g zahar
2 oua
1 lingurita extract de vanilie
1 banana
120g ananas din conserva fara suc
30g fulgi de nuca de cocos
250g faina
0.5 lingurita praf de copt
0.5 lingurita bicarbonat de sodiu
un praf de sare
0.5 lingurita scortisoara
20g chipsuri de ciocolata
Glazura de crema de branza
70g crema de branza
100g smantana lichida
50g zahar pudra
0.25 lingurita extract de vanilie

Pasii necesari

1.

Pregatim cele necesare

Preincalzim cuptorul la 170°C. Tapetam cu unt sau cu hartie de copt o tava pentru chec - am folosit una de 9x22 cm.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
2.

Amestecam ingredientele umede pentru aluat

Intr-un bol incapator (poate fi si bolul mixerului planetar) batem untul moale, la temperatura camerei, cu zaharul, timp de cateva minute, pana cand obtinem o compozitie deschisa la culoare. Adaugam, pe rand, ouale (la temperatura camerei), amestecand dupa fiecare si curatand peretii bolului, iar la final adaugam si vanilia.
Incorporam si cuburile de ananas (eu le-am taiat mai marunt), banana pisata si fulgii de nuca de cocos.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
3.

Adaugam ingredientele uscate

Cernem faina si o incorporam impreuna cu praful de copt, bicarbonatul si scortisoara. Nu amestecam foarte mult, ci doar cat sa obtinem o compozitia omogena. Cu o spatula, incorporam chipsurile de ciocolata.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
4.

La cuptor

Transferam compozitia in tava, pe care o lovim de masa de cateva ori pentru a elimina bulele de aer.
Lasam checul in cuptor aprox. 12 minute. Dupa cele 12 minute, facem o taietura in mijlocul checului (acest lucru ne ajuta sa evitam cresterea neuniforma si imbunatateste aspectul). Mai lasam cam 40-50 de minute. Te sfatuiesc ca dupa aprox. 40 de minute sa incepi sa verifici checul cu o scobitoare daca e facut, in functie de cuptor si dimensiunea tavii, s-ar putea sa fie gata mai repede. Lasam initial sa se raceasca in tava, apoi scoatem cu grija si mutam pe un grilaj de racire. Putem servi simplu sau cu glazura.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
5.

Glazura de crema de branza

Amestecam putin crema de branza cu mixerul pentru a o inmuia. Adaugam smantana lichida, vanilia si treptat, zaharul pudra, mixand pana cand obtinem o crema. Intindem glazura pe chec dupa ce s-a racit foarte bine. Presaram fulgi de nuca de cocos si optional, decoram cu flori comestibile.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit

Completari

0.25 lingurita = un sfert de lingurita
0.5 lingurita = jumatate de lingurita

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *