Fursecuri de Halloween cu ciocolata, piper roz si ganache cu fistic
Halloween-ul bate la usa, si ce mod mai bun de a sarbatori decat cu o tava de fursecuri aromate, in forma de dovleci fermecati, lilieci jucausi si palarii de vrajitoare? Aceste fursecuri de ciocolata cu un twist picant de piper roz sunt usor de facut, perfecte pentru o dupa-amiaza creativa in bucatarie, fie ca le pregatesti singur(a) sau alaturi de familie sau prieteni. Sunt sigura ca si cei mici vor fi incantati sa pregateasca aceaste fursecuri ingrozitor de dragute si delicioase.
O combinatie surprinzatoare: ciocolata si piper roz
Stii deja ca ciocolata este mereu o idee buna, dar ce zici de a adauga ceva inedit? Piperul roz, desi delicat, aduce un contrast subtil dar plin de personalitate in aluatul de fursecuri. Si nu, fursecurile nu vor fi picante, ci doar foarte aromate. Nu doar ca se combina perfect cu gustul intens al ciocolatei, dar boabele pisate in mojar elibereaza o aroma care iti va face papilele sa danseze! Sigur, poti omite acest ingredient daca nu ti se pare prea atragator, dar sfatul meu este sa faci o incercare.
De asemenea, pisarea boabelor este un pas important, deci nu-l sari. Va asigura o aroma mai intensa, distribuita uniform si va aduce acel factor wow fursecurilor tale.
Parada personajelor de Halloween cu fursecuri de Halloween cu ciocolata
Ce e Halloween-ul fara forme specifice? Bineinteles, poti pregati aceste fursecuri cu o alta ocazie si sa le decupezi in orice forme iti doresti. Dar pentru ca postarea are tematica de Halloween, de data asta, iti recomand sa folosesti decupatoare de prajituri in forme spooky pentru a transforma aceste fursecuri intr-o adevarata parada de personaje de Halloween. Dovleci, lilieci, palarii de vrajitoare, fantomite, scheleti si cate si mai cate – optiunile sunt variate. Eu am folosit niste decupatoare pe care le-am gasit la Jumbo, dar in preajma Halloween-ului sigur gasesti si in alte magazine (vezi Pepco, SinSay sau magazinele online cu produse pentru cofetarie).
Pe langa faptul ca arata adorabil, procesul de decupare este distractiv, mai ales daca il faci cu cei mici. Si partea cea mai tare? Poti sa servesti fursecurile fie simple, fie sa le faci tip sandwich, lipindu-le cu un ganache de ciocolata alba si fistic in centru.
Ganache de ciocolata alba si fistic – cremos, aromat si colorat
Acum, despre umplutura… un ganache este o varianta nemaipomenita pentru a umple fursecuri. Ciocolata alba, dulce si fina, se combina de minune cu crema de fistic, aducand un contrast interesant. Este fin, cremos si echilibreaza perfect intensitatea fursecurilor de ciocolata. Ah, iar daca vrei o culoare mai intensa (doar e Halloween-ul, nu?) adauga putin colorant verde in ganache. Culoarea pastei de fistic s-ar putea sa nu fie suficienta.
Asadar, poti umple fursecurile cu acest ganache, transformandu-le in mici sandvisuri dulci, dar, la fel de bine, poti servi fursecurile si fara umplutura.
Cum pastram fursecurile de Halloween cu ciocolata si piper roz?
Fursecurile de ciocolata cu piper roz, fara ganache, se pot pastra foarte bine la temperatura camerei. Asigura-te ca le pastrezi intr-o cutie inchisa ermetic sau intr-o punga sigilata pentru a le mentine fragede si aromate. Ele vor rezista chiar si pana la cateva saptamani, timp in care vor ramane la fel de delicioase.
Pentru ca ganache-ul contine smantana lichida, daca alegi varianta de fursecuri-sandwich, recomand sa le pastrezi in frigider, intr-o cutie inchisa ermetic. Astfel, vor ramane proaspete si delicioase pentru cateva zile. Totusi, scoate-le din frigider cu 15-20 de minute inainte de servire, astfel incat ganache-ul sa se inmoaie usor si sa te poti bucura de textura lui cremoasa la maximum.
Poti sa si congelezi fursecurile, atat simple, cat si cu ganache. Dupa ce s-au racit complet, aseaza fursecurile intr-un singur strat pe o tava si pune-le in congelator pentru aproximativ o ora, pana cand se intaresc. Apoi, transfera-le intr-o punga sau o cutie speciala pentru congelator, sigilata bine. Congelate, fursecurile pot fi pastrate pana la 2-3 luni. Cand doresti sa le servesti, lasa fursecurile sa se decongeleze in frigider cateva ore, apoi la temperatura camerei inca 20-30 de minute.
Sper sa incerci si sa iti placa reteta de fursecuri de Halloween cu ciocolata, piper roz si ganache de fistic. Spune-mi in comentarii cum a iesit si nu uita sa urci o fotografie cu desertul facut de tine pe Instagram, cu tag @madelicii.
Pe blog mai gasesti si alte retete de Halloween!
🎃 Placintele cu ciocolata, reteta de Halloween
🎃 Panna cotta cu ciocolata si rodie, desert de Halloween
🎃 Briose de Halloween cu ciocolata si caramel sarat
🎃 Tort cu ciocolata, afine si vin rosu (tort de Halloween)
🎃 Tarta cu dovleac, ciocolata si caramel sarat
🎃 Briose de Halloween cu ciocolata si portocale
🍁 Mai multe retete de toamna →
💛💛💛
Ingrediente
Seteaza numarul de portii
113g unt moale, la temperatura camerei | |
50g zahar | |
0.5 lingurita extract / esenta de vanilie | |
60g miere sau sirop de artar | |
160g faina | |
50g cacao | |
0.5 lingurita bicarbonat de sodiu | |
un praf de sare | |
0.5 lingurita condimente Pumpkin Spice sau scortisoara | |
0.25 lingurita boabe de piper roz pisate intr-un mojar |
Ganache de ciocolata alba si fistic
120g smantana lichida | |
50g ciocolata alba | |
20g pasta de fistic | |
0.5 lingurita gelatina pudra hidratata in apa | |
colorant gel verde optional, pentru mai multa culoare |
Lasă un răspuns