Fursecuri de Halloween cu ciocolata, piper roz si ganache cu fistic

2 ore +

foarte usor

aprox. 20 de fursecuri tip sandwich

Halloween-ul bate la usa, si ce mod mai bun de a sarbatori decat cu o tava de fursecuri aromate, in forma de dovleci fermecati, lilieci jucausi si palarii de vrajitoare? Aceste fursecuri de ciocolata cu un twist picant de piper roz sunt usor de facut, perfecte pentru o dupa-amiaza creativa in bucatarie, fie ca le pregatesti singur(a) sau alaturi de familie sau prieteni. Sunt sigura ca si cei mici vor fi incantati sa pregateasca aceaste fursecuri ingrozitor de dragute si delicioase.

Biscuiti de Halloween cu ciocolata, piper roz si ganache cu fistic

O combinatie surprinzatoare: ciocolata si piper roz

Stii deja ca ciocolata este mereu o idee buna, dar ce zici de a adauga ceva inedit? Piperul roz, desi delicat, aduce un contrast subtil dar plin de personalitate in aluatul de fursecuri. Si nu, fursecurile nu vor fi picante, ci doar foarte aromate. Nu doar ca se combina perfect cu gustul intens al ciocolatei, dar boabele pisate in mojar elibereaza o aroma care iti va face papilele sa danseze! Sigur, poti omite acest ingredient daca nu ti se pare prea atragator, dar sfatul meu este sa faci o incercare.

De asemenea, pisarea boabelor este un pas important, deci nu-l sari. Va asigura o aroma mai intensa, distribuita uniform si va aduce acel factor wow fursecurilor tale.

Parada personajelor de Halloween cu fursecuri de Halloween cu ciocolata

Ce e Halloween-ul fara forme specifice? Bineinteles, poti pregati aceste fursecuri cu o alta ocazie si sa le decupezi in orice forme iti doresti. Dar pentru ca postarea are tematica de Halloween, de data asta, iti recomand sa folosesti decupatoare de prajituri in forme spooky pentru a transforma aceste fursecuri intr-o adevarata parada de personaje de Halloween. Dovleci, lilieci, palarii de vrajitoare, fantomite, scheleti si cate si mai cate – optiunile sunt variate. Eu am folosit niste decupatoare pe care le-am gasit la Jumbo, dar in preajma Halloween-ului sigur gasesti si in alte magazine (vezi Pepco, SinSay sau magazinele online cu produse pentru cofetarie).

Pe langa faptul ca arata adorabil, procesul de decupare este distractiv, mai ales daca il faci cu cei mici. Si partea cea mai tare? Poti sa servesti fursecurile fie simple, fie sa le faci tip sandwich, lipindu-le cu un ganache de ciocolata alba si fistic in centru.

Ganache de ciocolata alba si fistic – cremos, aromat si colorat

Acum, despre umplutura… un ganache este o varianta nemaipomenita pentru a umple fursecuri. Ciocolata alba, dulce si fina, se combina de minune cu crema de fistic, aducand un contrast interesant. Este fin, cremos si echilibreaza perfect intensitatea fursecurilor de ciocolata. Ah, iar daca vrei o culoare mai intensa (doar e Halloween-ul, nu?) adauga putin colorant verde in ganache. Culoarea pastei de fistic s-ar putea sa nu fie suficienta.

Asadar, poti umple fursecurile cu acest ganache, transformandu-le in mici sandvisuri dulci, dar, la fel de bine, poti servi fursecurile si fara umplutura.

Ganache de fistic

Cum pastram fursecurile de Halloween cu ciocolata si piper roz?

Fursecurile de ciocolata cu piper roz, fara ganache, se pot pastra foarte bine la temperatura camerei. Asigura-te ca le pastrezi intr-o cutie inchisa ermetic sau intr-o punga sigilata pentru a le mentine fragede si aromate. Ele vor rezista chiar si pana la cateva saptamani, timp in care vor ramane la fel de delicioase.

Pentru ca ganache-ul contine smantana lichida, daca alegi varianta de fursecuri-sandwich, recomand sa le pastrezi in frigider, intr-o cutie inchisa ermetic. Astfel, vor ramane proaspete si delicioase pentru cateva zile. Totusi, scoate-le din frigider cu 15-20 de minute inainte de servire, astfel incat ganache-ul sa se inmoaie usor si sa te poti bucura de textura lui cremoasa la maximum.

Poti sa si congelezi fursecurile, atat simple, cat si cu ganache. Dupa ce s-au racit complet, aseaza fursecurile intr-un singur strat pe o tava si pune-le in congelator pentru aproximativ o ora, pana cand se intaresc. Apoi, transfera-le intr-o punga sau o cutie speciala pentru congelator, sigilata bine. Congelate, fursecurile pot fi pastrate pana la 2-3 luni. Cand doresti sa le servesti, lasa fursecurile sa se decongeleze in frigider cateva ore, apoi la temperatura camerei inca 20-30 de minute.

Sper sa incerci si sa iti placa reteta de fursecuri de Halloween cu ciocolata, piper roz si ganache de fistic. Spune-mi in comentarii cum a iesit si nu uita sa urci o fotografie cu desertul facut de tine pe Instagram, cu tag @madelicii.

Pe blog mai gasesti si alte retete de Halloween!

🎃 Placintele cu ciocolata, reteta de Halloween

🎃 Panna cotta cu ciocolata si rodie, desert de Halloween

🎃 Briose de Halloween cu ciocolata si caramel sarat

🎃 Tort cu ciocolata, afine si vin rosu (tort de Halloween)

🎃 Tarta cu dovleac, ciocolata si caramel sarat

🎃 Briose de Halloween cu ciocolata si portocale

🍁 Mai multe retete de toamna →

💛💛💛

Nu sunt recenzii (inca)

Ingrediente

Seteaza numarul de portii
113g unt moale, la temperatura camerei
50g zahar
0.5 lingurita extract / esenta de vanilie
60g miere sau sirop de artar
160g faina
50g cacao
0.5 lingurita bicarbonat de sodiu
un praf de sare
0.5 lingurita condimente Pumpkin Spice sau scortisoara
0.25 lingurita boabe de piper roz pisate intr-un mojar
Ganache de ciocolata alba si fistic
120g smantana lichida
50g ciocolata alba
20g pasta de fistic
0.5 lingurita gelatina pudra hidratata in apa
colorant gel verde optional, pentru mai multa culoare

Pasii necesari

1.

Pregatim ganache-ul de ciocolata alba si fistic

Poti servi fursecurile si simple, dar eu le-am facut tip sandwich, intre cele doua fursecuri fiind un ganache de ciocolata alba si fistic. Punem intr-un castronel gelatina pudra (aprox.2 g) si 7-8 ml de apa. Lasam 10 minute sa se hidrateze. Tocam marunt ciocolata alba si o punem intr-un vas termorezistenta.
Incalzim smantana lichida pana cand incepe sa fiarba, apoi luam de pe foc si adaugam gelatina. Amestecam pana cand aceasta se dizolva. Turnam smantana calda peste ciocolata alba si lasam cateva minute, cat sa se topeasca ciocolata. Adaugam si pasta de fistic si optional, colorantul, apoi amestecam pana obtinem o compozitie omogena. Acoperim cu folie alimentara lipita de suprafata ganache-ului si dam la frigider pentru cel putin 6 ore, ideal peste noapte. Dupa ce s-a racit bine, batem cu mixerul pana cand ganache-ul devine pufos (3-5 minute) si umplem fursecurile.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
2.

Pregatim aluatul pentru fursecuri

Intr-un bol incapator (bolul mixerului planetar) batem untul moale, la temperatura camerei, cu zaharul, pana cand compozitia devine cremoasa si deschisa la culoare. Adaugam vanilia, mierea (sau sirop de artar), apoi incorporam faina si pudra de cacao (ambele cernute), bicarbonatul, sarea, condimentele si boabele de piper roz, pisate in prealabil intr-un mojar.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
3.

Dam la frigider aluatul

Formam un disc de aluat pe care il invelim in folie alimentara si dam la frigider pentru cel putin o ora.
Inainte de a incepe urmatorul pas, preincalzim cuptorul la 170°C.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
4.

Decupam fursecurile

Cernem faina pe suprafata de lucru si intindem o foaie de aluat si decupam fursecurile in formele dorite. Daca alegi sa le faci sandwich, nu uita sa decupezi in pereche. Asezam fursecurile decupate in tava acoperita cu hartie de copt. Restul de aluat ramas il adunam si formam din nou un disc, pe care il intindem in foaie si repetam procesul pana cand se termina toata cantitatea de aluat.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
5.

Dam la cuptor

Dam fursecurile la cuptorul preincalzit timp de aprox. 10 minute. Nu iti fa griji daca sunt inca moi cand le scoti din cuptor, se vor intari pe masura ce se racesc.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
6.

Umplem cu ganache, decoram

Daca preferi optiunea de fursecuri sandwich cu ganache de fistic, dupa ce s-au racit bine, pune cu ajutorul unui pos (sau o punga cu varful taiat) ganache-ul pe cate un fursec, apoi acopera cu un alt fursec.
Optional, poti decora fursecurile cu ciocolata alba topita.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit

Completari

0.5 lingurita = jumatate de lingurita
Daca nu iti place, poti renunta la piperul roz, dar te asigur ca acesta da un gust foarte bun si interesant fursecurilor.
Poti servi fursecurile simple sau sa le faci tip sandwich, cu ganache de ciocolata alba si fistic.
Fursecurile pot fi decorate cu ciocolata alba topita folosind un pos sau o punga cu varful taiat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *