Tort de Halloween cu dovleac, ciocolata, fistic si bezele
Imaginatia zburda cand vine vorba de decoratiuni pentru Halloween, dar ce spui de un tort care sa fie la fel de spectaculos ca dovlecii sculptati din jur? Acest tort de Halloween cu blaturi pufoase de dovleac, doua tipuri de ganache (de ciocolata alba si fistic si de ciocolata neagra) si acoperit cu bezele in forma de oase poate deveni atractia serii. E desertul perfect dupa ce ati petrecut ore intregi sculptand dovleci si decorand casa pentru petrecerea ta in familie sau cu prietenii!
Imagineaza-ti atmosfera: lumanarile stralucesc palid in dovlecii sculptati, iar casa e plina de voie buna. Acest tort este exact ceea ce iti trebuie pentru a aduce magia Halloween-ului si in bucatarie.
Blaturile pufoase de dovleac sunt ca o atingere de toamna intr-un desert spectaculos, perfect echilibrate de ganache-ul fin de ciocolata alba si fistic, iar ciocolata neagra adauga acea nota bogata care te cucereste instant. Insa piesa de rezistenta e reprezentata de bezelele in forma de oase, care nu sunt doar dulci si crocante, ci si cu un aspect… infiorator de spectaculos.
Acest tort nu este doar un desert delicios, ci si o piesa centrala pentru masa de Halloween. Va incanta atat papilele gustative, cat si privirile! Pregateste-l pentru petrecerea ta si vei aduce spiritul de Halloween la un nou nivel de savoare.
Combinatia de arome: dovleac, fistic si ciocolata
Nu te gandi ca dovleacul este doar pentru supe sau placinte! In acest tort, dovleacul isi gaseste locul perfect in straturile pufoase si aromate. Vei avea nevoie de piure de dovleac, pe care il poti face foarte simplu acasa. Vezi reteta!
Ganache-ul de ciocolata alba si fistic aduce un contrast interesant, oferind o textura catifelata si o dulceata echilibrata. Iar ciocolata neagra completeaza totul, oferind profunzime desertului. Acest tip de ganache poate fi folosit si pentru a umple diverse fursecuri tip sandwich, asemenea fursecurilor cu ciocolata si piper roz.
Poti folosi pentru tortul tau si doar unul dintre cele doua ganache-uri, atat in interior, cat si pentru acoperirea tortului, dar ai grija sa modifici si cantitatile. Eu mi-am dorit ca tortul sa aiba mai multe arome, sa fie colorat la interior (portocaliu de la dovleac, verde de la ganache-ul cu ciocolata alba), dar inchis la culoare la exterior, pentru a scoate cat mai bine in evidenta bezelele.
Bezele in forma de oase – pentru decorat, dar si pentru savurat
Daca vrei sa adaugi un decor special unui tort de Halloween, bezelele in forma de oase sunt raspunsul. Dulci si crocante, ele aduc un aspect infricosator de amuzant. Totodata, pot reprezenta si un desert de sine statator. Imagineaza-ti o tava plina de oase din bezea pe care le poti servi ca gustare pentru invitatii la petrecerea ta cu tematica de Halloween. Poti chiar sa presari putin colorant pudra, cacao sau scortisoara pentru un aspect si mai realist sau sa le pudrezi cu putin sclipici alimentar.
Desi par greu de facut, nu e deloc asa, Cu putina indemanare, vei obtine forma dorita foarte repede. Iti recomand sa urmaresti acest tutorial pentru a intelege mai bine cum sa conturezi forma de os pentru bezele.
Adauga bezelele pe tort chiar inainte de servire. Ele vor absorbi din umiditatea cremei si se vor inmuia destul de repede.
Cum pastram tortul de Halloween?
Tortul se pastreaza cel mai bine la frigider, mai ales datorita ganache-ului de ciocolata alba si fistic, care sunt destul de perisabile. Daca vrei sa pastrezi tortul pentru cateva zile, asigura-te ca il depozitezi intr-un recipient cu capac, astfel incat sa nu se usuce. Bezelele in forma de oase trebuie adaugate inainte de servire, pentru a-si pastra textura crocanta. Daca le pregatesti din timp, pastreaza-le intr-un recipient ermetic, intr-un loc uscat si racoros.
Sper sa incerci si sa iti placa reteta de tort de Halloween cu dovleac, ciocolata, fistic si bezele. Spune-mi in comentarii cum au iesit si nu uita sa urci o fotografie cu desertul facut de tine pe Instagram, cu tag @madelicii.
Pe blog mai gasesti si alte retete de Halloween!
🎃 Placintele cu ciocolata, reteta de Halloween
🎃 Panna cotta cu ciocolata si rodie, desert de Halloween
🎃 Briose de Halloween cu ciocolata si caramel sarat
🎃 Tort cu ciocolata, afine si vin rosu (tort de Halloween)
🎃 Tarta cu dovleac, ciocolata si caramel sarat
🎃 Briose de Halloween cu ciocolata si portocale
🍁 Mai multe retete de toamna →
💛💛💛
Ingrediente
Seteaza numarul de portii
500g faina | |
2.5 lingurite praf de copt | |
1,5 lingurite bicarbonat de sodiu | |
1 lingurita condimente Pumpkin Spice | |
un praf de sare | |
185g piure de dovleac | |
500g lapte | |
1.5 linguri otet | |
158ml ulei de rapita | |
100g zahar brun | |
1 lingurita extract / esenta de vanilie |
Ganache-uri + bezele
GANACHE CIOCOLATA ALBA & FISTIC |
|
240g smantana lichida | |
100g ciocolata alba | |
40g pasta de fistic | |
1 lingurita gelatina pudra hidratata in apa | |
colorant gel verde | |
GANACHE CIOCOLATA NEAGRA (PENTRU ACOPERIT TORTUL) |
|
265ml smantana lichida | |
250g ciocolata neagra | |
1 lingura zahar pudra | |
0.5 lingurita condimente Pumpkin Spice | |
BEZELE IN FORMA DE OASE |
|
3 albusuri | |
160g zahar | |
1 lingurita zeama de lamaie |
Lasă un răspuns