Cheesecake cu ciocolata fara aluat

1 ora +

usor

10 portii

Daca ai pofta de ceva dulce, cremos si pliiiin de ciocolata, dar nu ai timp sau chef sa framanti aluat, atunci acest cheesecake cu ciocolata fara aluat e exact ce iti trebuie. Este o combinatie perfecta intre o pasca moderna si un cheesecake decadent, cu o textura fina si catifelata si un gust intens de ciocolata. Fara aluat dospit, fara aluat fraged – doar o crema aerata din crema de branza si ciocolata, coapta lent, cu grija, pentru a pastra toata delicatetea ei.

Acest cheesecake fara aluat cu ciocolata este atat de versatil incat poate fi servit la o aniversare, pe post de tort, la o cina eleganta alaturi de familie si prieteni sau pur si simplu cand ai pofta de ceva bun. E o idee perfecta pentru o pasca moderna de Paste, mai ales daca vrei sa iesi din tipare si sa incerci ceva nou.

Reteta pasca fara aluat cu ciocolata

Cheesecake cu ciocolata, pasca cu ciocolata, pasca cu crema de branza… multe denumiri, acelasi desert delicios!

Poti sa-i spui cum vrei: cheesecake fara aluat, pasca fara aluat sau chiar pasca cu ciocolata. Important e ca odata ce incerci reteta, ai in fata o prajitura absolut delicioasa, perfecta pentru masa de Paste sau orice alta ocazie speciala. De exemplu, daca esti in cautare de o pasca cu crema de branza mai usoara, mai cremoasa si mai simplu de facut decat varianta clasica cu branza de vaci si aluat dospit, ai gasit reteta ideala.

Secretul acestei retete sta in crema de branza, care inlocuieste cu succes branza traditionala de vaci. Rezultatul? O crema densa si matasoasa, care se topeste in gura. In compozitie am adaugat, desigur, si ciocolata, pentru un gust profund si echilibrat.

Iar tu, iubitorule de ciocolata, trebuie sa stii in acest cheesecake, ciocolata e din abudenta si se regaseste nu doar in crema cu branza, ci si in stratul de deasupra. Avem asadar un ganache fin cu alune de padure, care aduce un contrast crocant si un joc de texturi absolut delicios. Ganache-ul adauga un plus de eleganta si gust, dar, daca preferi o varianta mai simpla, poti servi cheesecake-ul si fara el. Este la fel de savuros.

Cheesecake cu ciocolata fara aluat

Cheesecake fara aluat sau pasca fara aluat – rapid, modern, la fel de festiv

Unul dintre cele mai mari avantaje este simplitatea acestei retete. Nu trebuie sa framanti, sa intinzi aluat, sa te intrebi daca s-a copt… Tot ce ai de facut este sa pregatesti compozitia si sa o torni in forma. Apoi, cu putina rabdare, o lasi sa se coaca lent si te bucuri de aroma incredibila care iti inunda bucataria.

Desigur, daca totusi vrei sa adaugi si un aluat fraged, te poti inspira din retetele deja existente pe blog, cum ar fi Pasca cu mac, branza si caise sau Pasca in doua culori cu ciocolata si tonka. Dar trebuie sa recunosc: aceasta versiune fara aluat e mult mai rapida si, indraznesc sa spun, mai eleganta.

Iar daca nu esti neaparat fanul deserturilor cu ciocolata, pe blog mai gasesti si varianta clasica de pasca fara aluat si crema de branza, daca esti curioasa/curios sa o incerci. Orice alegi, iti promit ca va fi delicios!

Pasca cu ciocolata fara aluat

Tips & tricks pentru un cheesecake cu ciocolata perfect

Foloseste ingrediente la temperatura camerei – asta ajuta la omogenizarea compozitiei si previne craparea cheesecake-ului in timpul coacerii.

Alege o ciocolata de calitate – cu cat ciocolata e mai buna (minimum 50% cacao), cu atat gustul final va fi mai intens si mai placut.

Coace cheesecake-ul la bain-marie – adica intr-o tava cu apa fierbinte. Asta ajuta la coacerea uniforma si la o textura fina, fara crapaturi.

Nu deschide usa cuptorului in timpul coacerii – orice soc termic poate afecta textura.

Nu il coace prea mult – mijlocul trebuie sa fie usor moale cand scoti tava din cuptor. Se va intari pe masura ce se raceste.

Lasa cheesecake-ul sa se raceasca complet in cuptorul inchis, apoi muta-l la frigider pentru cel putin 4-6 ore, ideal peste noapte.

Tine-l la frigider si serveste-l rece, dar scoate-l cu 10-15 minute inainte de servire pentru a simti din plin aromele.

Reteta pasca cu ciocolata fara aluat

Cum pastram pasca fara aluat cu ciocolata?

Cheesecake-ul / pasca cu ciocolata se pastreaza perfect la frigider, intr-un vas acoperit, timp de 4-5 zile. Il poti servi simplu, cu un mot de frisca, sau alaturi de fructe proaspete pentru un contrast racoritor.

In concluzie, acest cheesecake cu ciocolata fara aluat este desertul ideal pentru Sarbatorile pascale, pentru o cina speciala sau pur si simplu pentru atunci cand vrei ceva dulce si bun, fara batai de cap. Fie ca il numesti cheesecake, fie ca il vezi ca pe o pasca cu ciocolata sau o pasca cu crema de branza, e un rasfat care merita savurat pe indelete. Si cine stie? Poate va deveni noua ta traditie de Paste.

Daca l-ai incercat, spune-mi in comentarii cum ti-a iesit si nu uita sa urci o fotografie cu desertul facut de tine pe Instagram, cu tag @madelicii.

Arunca un ochi si pe alte retete de pe blog! S-ar putea sa iti placa si…

🍰 Cozonac (babka) cu fistic

🍰 Cheesecake cu lamaie, menta si sos de afine

🍰 Carrot cake cupcakes cu morcov, ananas & crema de branza

🍰 Babka vegana cu magiun de prune si Amaretto

🍰 Rulouri cu ciocolata si capsuni

🐰 MAI MULTE RETETE PENTRU PASTE →

💛💛💛

Nu sunt recenzii (inca)

Ingrediente

Seteaza numarul de portii
120g crema de branza
150g zahar
4 oua 200 g
1 lingurita extract de vanilie
360ml smantana lichida
15g amidon de porumb
un praf de sare
1 lingurita coaja de portocala
0.5 lingurita scortisoara
220g ciocolata neagra 50% cacao
Ganache de ciocolata cu alune de padure
50g alune de padure
45g ciocolata neagra
45g smantana lichida

Pasii necesari

1.

Pregatim cele necesare, preincalzim cuptorul

Ungem cu unt o tava de copt cu peretii detasabili, de aprox. 23 cm, apoi o tapetam cu hartie de copt. O asezam intr-o alta tava (am folosit una pentru tarta), pentru a preveni scurgerile si infiltrarea apei (vezi pasul 5). Scoatem toate ingredientele din frigider, sa fie la temperatura camerei.
Preincalzim cuptorul la 175°C.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
2.

Crema de branza + zahar + oua + vanilie

Intr-un bol incapator (bolul mixerului planetar) batem crema de branza impreuna cu zaharul pentru aprox. 2 minute.
Adaugam treptat ouale, amestecand dupa fiecare, si vanilia.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
3.

Amidon + smantana lichida

Incorporam amidonul, sarea si 240 g din cantitatea totala de smantana lichida.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
4.

Topim ciocolata, o incorporam in compozitie

Taiem cat mai marunt ciocolata. Incalzim 120 g smantana lichida - o putem infuza cu 15 g boabe de cafea pentru mai multa aroma (daca faci asta, lasa-le 10-15 minute in frisca, acoperind recipientul, apoi strecoara frisca). Turnam smantana lichida incalzita peste ciocolata si lasam cateva minute pana se topeste.
Amestecam astfel incat sa obtinem o compozitie omogena si o incorporam in compozitia cu crema de branza.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
5.

Dam la cuptor

Turnam compozitia de cheesecake in tava pregatita cu hartie de copt. Asezam cele doua tavi intr-o tava dreptunghiulara incapatoare si turnam cu grija aprox. 1 litru de apa. Astfel, in timpul coacerii se va forma abur care va ajuta la cresterea uniforma a pascai si va preveni crapararea.
Dam la cuptor la 175°C pentru 30 minute, apoi scadem temperatura la 160°C si mai lasam aprox. 40-50 de minute. Lasam sa se raceasca la temperatura camerei, apoi cel putin 1 ora la frigider (ideal peste noapte).
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
6.

Ganache de ciocolata pentru glazurare

Cand pasca e rece, putem adauga ganache-ul de ciocolata (acest pas este optional, poti servi pasca si fara aceasta glazura).
Tocam la blender alunele de padure. Incalzim smantana lichida si o turnam peste ciocolata taiata marunt. Lasam sa se topeasca, apoi amestecam pana la omogenizare. Incorporam si alunele de padure si turnam ganache-ul peste pasca.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit

Completari

0.5 lingurita = jumatate de lingurita
Poti servi pasca simpla sau glazurata cu ganache de ciocolata cu alune de padure.
In loc de alune de padure poti folosi si alte nuci, alune, fistic sau migdale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *