Cheesecake cu ciocolata fara aluat
Daca ai pofta de ceva dulce, cremos si pliiiin de ciocolata, dar nu ai timp sau chef sa framanti aluat, atunci acest cheesecake cu ciocolata fara aluat e exact ce iti trebuie. Este o combinatie perfecta intre o pasca moderna si un cheesecake decadent, cu o textura fina si catifelata si un gust intens de ciocolata. Fara aluat dospit, fara aluat fraged – doar o crema aerata din crema de branza si ciocolata, coapta lent, cu grija, pentru a pastra toata delicatetea ei.
Acest cheesecake fara aluat cu ciocolata este atat de versatil incat poate fi servit la o aniversare, pe post de tort, la o cina eleganta alaturi de familie si prieteni sau pur si simplu cand ai pofta de ceva bun. E o idee perfecta pentru o pasca moderna de Paste, mai ales daca vrei sa iesi din tipare si sa incerci ceva nou.

Cheesecake cu ciocolata, pasca cu ciocolata, pasca cu crema de branza… multe denumiri, acelasi desert delicios!
Poti sa-i spui cum vrei: cheesecake fara aluat, pasca fara aluat sau chiar pasca cu ciocolata. Important e ca odata ce incerci reteta, ai in fata o prajitura absolut delicioasa, perfecta pentru masa de Paste sau orice alta ocazie speciala. De exemplu, daca esti in cautare de o pasca cu crema de branza mai usoara, mai cremoasa si mai simplu de facut decat varianta clasica cu branza de vaci si aluat dospit, ai gasit reteta ideala.
Secretul acestei retete sta in crema de branza, care inlocuieste cu succes branza traditionala de vaci. Rezultatul? O crema densa si matasoasa, care se topeste in gura. In compozitie am adaugat, desigur, si ciocolata, pentru un gust profund si echilibrat.
Iar tu, iubitorule de ciocolata, trebuie sa stii in acest cheesecake, ciocolata e din abudenta si se regaseste nu doar in crema cu branza, ci si in stratul de deasupra. Avem asadar un ganache fin cu alune de padure, care aduce un contrast crocant si un joc de texturi absolut delicios. Ganache-ul adauga un plus de eleganta si gust, dar, daca preferi o varianta mai simpla, poti servi cheesecake-ul si fara el. Este la fel de savuros.

Cheesecake fara aluat sau pasca fara aluat – rapid, modern, la fel de festiv
Unul dintre cele mai mari avantaje este simplitatea acestei retete. Nu trebuie sa framanti, sa intinzi aluat, sa te intrebi daca s-a copt… Tot ce ai de facut este sa pregatesti compozitia si sa o torni in forma. Apoi, cu putina rabdare, o lasi sa se coaca lent si te bucuri de aroma incredibila care iti inunda bucataria.
Desigur, daca totusi vrei sa adaugi si un aluat fraged, te poti inspira din retetele deja existente pe blog, cum ar fi Pasca cu mac, branza si caise sau Pasca in doua culori cu ciocolata si tonka. Dar trebuie sa recunosc: aceasta versiune fara aluat e mult mai rapida si, indraznesc sa spun, mai eleganta.
Iar daca nu esti neaparat fanul deserturilor cu ciocolata, pe blog mai gasesti si varianta clasica de pasca fara aluat si crema de branza, daca esti curioasa/curios sa o incerci. Orice alegi, iti promit ca va fi delicios!

Tips & tricks pentru un cheesecake cu ciocolata perfect
✨ Foloseste ingrediente la temperatura camerei – asta ajuta la omogenizarea compozitiei si previne craparea cheesecake-ului in timpul coacerii.
✨ Alege o ciocolata de calitate – cu cat ciocolata e mai buna (minimum 50% cacao), cu atat gustul final va fi mai intens si mai placut.
✨ Coace cheesecake-ul la bain-marie – adica intr-o tava cu apa fierbinte. Asta ajuta la coacerea uniforma si la o textura fina, fara crapaturi.
✨ Nu deschide usa cuptorului in timpul coacerii – orice soc termic poate afecta textura.
✨ Nu il coace prea mult – mijlocul trebuie sa fie usor moale cand scoti tava din cuptor. Se va intari pe masura ce se raceste.
✨ Lasa cheesecake-ul sa se raceasca complet in cuptorul inchis, apoi muta-l la frigider pentru cel putin 4-6 ore, ideal peste noapte.
✨ Tine-l la frigider si serveste-l rece, dar scoate-l cu 10-15 minute inainte de servire pentru a simti din plin aromele.

Cum pastram pasca fara aluat cu ciocolata?
Cheesecake-ul / pasca cu ciocolata se pastreaza perfect la frigider, intr-un vas acoperit, timp de 4-5 zile. Il poti servi simplu, cu un mot de frisca, sau alaturi de fructe proaspete pentru un contrast racoritor.

In concluzie, acest cheesecake cu ciocolata fara aluat este desertul ideal pentru Sarbatorile pascale, pentru o cina speciala sau pur si simplu pentru atunci cand vrei ceva dulce si bun, fara batai de cap. Fie ca il numesti cheesecake, fie ca il vezi ca pe o pasca cu ciocolata sau o pasca cu crema de branza, e un rasfat care merita savurat pe indelete. Si cine stie? Poate va deveni noua ta traditie de Paste.
Daca l-ai incercat, spune-mi in comentarii cum ti-a iesit si nu uita sa urci o fotografie cu desertul facut de tine pe Instagram, cu tag @madelicii.
Arunca un ochi si pe alte retete de pe blog! S-ar putea sa iti placa si…
🍰 Cheesecake cu lamaie, menta si sos de afine
🍰 Carrot cake cupcakes cu morcov, ananas & crema de branza
🍰 Babka vegana cu magiun de prune si Amaretto
🍰 Rulouri cu ciocolata si capsuni

🐰 MAI MULTE RETETE PENTRU PASTE →
💛💛💛
Ingrediente
Seteaza numarul de portii
120g crema de branza | |
150g zahar | |
4 oua 200 g | |
1 lingurita extract de vanilie | |
360ml smantana lichida | |
15g amidon de porumb | |
un praf de sare | |
1 lingurita coaja de portocala | |
0.5 lingurita scortisoara | |
220g ciocolata neagra 50% cacao |
Ganache de ciocolata cu alune de padure
50g alune de padure | |
45g ciocolata neagra | |
45g smantana lichida |
Lasă un răspuns