Desert la pahar cu piscoturi, ciocolata si capsuni

aprox. 1 ora

foarte usor

4

Indiferent ca sarbatoresti Valentine’s Day sau Dragobete, nimic nu spune „te iubesc” mai bine decat un desert delicios pregatit cu dragoste. Pentru a-ti incanta si a-ti rasfata jumatatea, m-am gandit la o reteta usor de pregatit, care cucereste privirea si e plina de arome seducatoare. Asadar, daca esti in cautarea unui dulce special de Valentine’s Day, te invit sa incerci un desert la pahar cu piscoturi insiropate in vin rosu, crema de capsuni si ganache de ciocolata. Sigur, daca preferi o varianta fara pic de alcool, atunci poti alege alternative ale vinului rosu, precum sucul de struguri, de merisoare sau de fructe de padure.

E foarte important sa stii ca… reteta este foarte usor de pregatit. Fiecare strat se armonizeaza cu usurinta, iar rezultatul final este un desert cu adevarat impresionant, pregatit intr-un timp record.

Arome imbietoare ce creeaza un desert la pahar care te cucereste

Piscoturi insiropate in vin rosu

Pentru a incepe aceasta calatorie culinara romantica, folosim piscoturi delicate insiropate in vin rosu imbietor. Ele adauga un element surprinzator si plin de pasiune desertului nostru, transformand fiecare strat intr-o experienta de neuitat.

Vom folosi vinul rosu atat pentru a insiropa piscoturile, cat si pentru a imbogati aroma gemului de capsuni. Aromele dulci si usor amarui ale vinului se impletesc cu prospetimea capsunilor, oferind un gust rafinat si inedit.

Daca esti in cautarea unor alternative fara alcool pentru vinul rosu, poti opta pentru sucul de struguri (chiar must, de ce nu), de merisoare, afine sau mix de fructe de padure.

Crema fina de capsuni

Straturile urmatoare ale desertului nostru sunt rezervate delicioasei creme de capsuni. Aceasta aduce un echilibru perfect intre dulceata naturala a capsunilor proaspete si o textura matasoasa. Unde mai pui ca se face si foarte repede si fara prea mare efort. Daca ai un blender, treaba e ca si facuta. Mixezi bine toate ingredientele, cu exceptia vaniliei si a untului, apoi dai amestecul pe foc si astepti sa se ingroase. Vei obtine in final o compozitie cremoasa, asemanatoare unui pudding.

Ganache de Ciocolata

Desert de Valentine’s Day fara ciocolata… parca n-are farmec, nu? Adaugam, asadar, printre straturile desertului nostru un ganache de ciocolata fina si catifelata. Acesta adauga o nota intensa si bogata, completand perfect aromele de capsuni si vin rosu.

Care sunt recipientele ideale pentru a pregati acest desert la pahar?

Recomand sa optezi pentru vase din sticla, deoarece acestea permit vizualizarea frumoasa a straturilor. Personal, am ales patru borcanase de aproximativ 150 g fiecare.

Cu siguranta, acest desert va arata superb si in alte tipuri de borcane, cum ar fi cele cu dop etans. Poti experimenta si cu pahare de diverse forme si dimensiuni, fie ca sunt cu toc sau simple. Aspectul final depinde de preferintele tale si de creativitatea in aranjarea straturilor in recipientele alese.

Cum pastram desertul la pahar cu piscoturi, ciocolata si capsuni?

Este esential sa tii acest desert la pahar in frigider si sa il consumi in maximum 4 zile pentru a mentine prospetimea si calitatea sa. Daca doresti sa il pastrezi pentru o perioada mai lunga, poti sa-l introduci in congelator, unde va rezista pana la 3 luni. In acest caz, iti recomand sa il lasi la dezghetat peste noapte in frigider inainte de servire. Cu toate acestea, poti sa-l servesti si direct din congelator pentru a obtine un efect similar cu cel al inghetatei. Alegerea este a ta, iar fiecare varianta adauga o nota speciala experientei gustative a desertului.

Foloseste folie alimentara sau un capac pentru a acoperi cu grija recipientele in care pastrezi desertul. Acest lucru va ajuta la protejarea aromei si la prevenirea absorbtiei mirosurilor din frigider.

Sper ca ti-a placut aceasta reteta desert la pahar cu cu piscoturi, ciocolata si capsuni. Daca o incerci, spune-mi in comentarii cum a iesit si nu uita sa urci o fotografie cu desertul facut de tine pe Instagram, cu tag @madelicii.

Pe blog gasesti mai multa inspiratie pentru delicii de Valentine’s Day, dar si alte variante de desert la pahar:

🍸 Desert la pahar Raffaello cu cocos

🍸 Desert la pahar cu piscoturi, ciocolata, capsuni & fructul pasiunii

🍸 Tiramisu cu capsuni, la borcan

🍸 Desert la pahar cu oua de ciocolata & Kinder Chocolate

🍸 Panna cotta cu ciocolata si rodie

💟 Creme brulee cu ciocolata si capsuni

💟 Prajituri pentru Valentine’s Day: Placintele cu visine

💟 Tort Red Velvet (Tort Catifea Rosie)

💟 Mini-tarte (tartlets) cu biscuiti, grapefruit si miere

💟 Prajitura cu gris si migdale, insiropata si foarte aromata

💛💛💛

Nu sunt recenzii (inca)

Ingrediente

Seteaza numarul de portii
155 g capsuni proaspete sau congelate
200ml lapte
2 linguri amidon de porumb
40g zahar
1 ou
50g unt
1 lingurita extract de vanilie
Gem de capsuni & ganache de ciocolata

GEM DE CAPSUNI

100g capsuni
20g zahar
1,5 lingurite amidon de porumb
30ml vin rosu sau suc de struguri
5 piscoturi

GANACHE DE CIOCOLATA

60ml smantana lichida
38g ciocolata neagra sau cu lapte

Pasii necesari

1.

Crema de capsuni

Punem intr-un blender capsunile (proaspete sau congelate), laptele, amidonul, zaharul si oul. Mixam, apoi transferam amestecul intr-o cratita si dam pe foc pana incepe sa fiarba si sa se ingroase. Oprim focul, adaugam vanilia si incorporam untul taiat cubulete.
Pentru o crema mai fina, putem da printr-o strecuratoare. Acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca (putem da si la frigider).
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
2.

Gemul de capsuni

Intr-o cratita punem capsunile si zaharul si dam pe foc pana cand incepe sa fiarba si capsunile incep sa se inmoaie. Amestecam separat amidonul cu vinul rosu (sau suc de struguri, daca preferi o varianta fara alcool) si turnam peste capsuni, amestecand cat mai repede si constant. Compozitia va incepe sa se ingroase, apoi oprim focul si lasam sa se raceasca.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
3.

Ganache de ciocolata

Taiem cat mai marunt ciocolata si o punem intr-un bol termorezistent. Incalzim smantana lichida, peste care o turnam peste ciocolata. Lasam 2-3 minute, apoi amestecam cu un tel pana cand obtinem o compozitie cremoasa.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
4.

Asamblam desertul

Pregatim paharele sau borcanasele. Punem la baza recipientelor ganache de ciocolata. Taiem bucati de piscoturi, pe care le inmuiem rapid in vin rosu (sau suc de struguri). Asezam bucatile de piscoturi peste ganache, peste care venim cu crema de capsuni (foloseste un pos) si un strat de gem de capsuni. In functie de marimea recipientelor, poti repeta straturile pana cand ai umplut paharele.
Deasupra, poti veni cu frisca sau sa presari ciocolata rasa.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *