Budinca de croissante cu afine si ciocolata
Daca pana acum nu ai incercat budinca de croissante, atunci e timpul sa o faci! Nu vei regreta! Aromata si cu o textura fina, este deliciul perfect pentru mic dejun, gustare sau de ce nu, chiar desert. Sa mai zic si ca necesita putine ingrediente si ca se face extrem de repede si usor, fiind o reteta potrivita chiar si pentru incepatorii in bucatarie?
Partea si mai faina e ca poate fi „personalizata” dupa bunul plac. Eu am folosit afine proaspete si chipsuri de ciocolata cu lapte, dar trebuie sa fie delicioasa si cu rondele de banane, zmeura, ciocolata alba, diferite fructe uscate, nuci si alune… ce sa mai, multe combinatii interesante ce abia asteapta sa fie descoperite si incercate!

Reteta de budinca de croissante este MINUNATA deoarece:
Poate fi pregatita dinainte > ai doua optiuni: fie pregatesti totul si o dai dimineata la cuptor, pentru a o savura cat mai proaspata, fie o reincalzesti la cuptorul cu microunde. Indiferent de alegere, tot economisesti timp si te bucuri de un mic dejun satios, cald si gustos!
Este o modalitate excelenta de a folosi croissantele vechi > De multe ori am patit sa cumpar mai multe croissante, care ramaneau apoi in punga, se uscau si nu prea imi mai venea sa le mananc. Ei bine, daca si tu patesti la fel, acum poti transforma croissantele vechi, neapetisante, intr-un desert wow! Reteta de budinca cu croissante le ofera o reimprospatare si le salveaza de a fi aruncate la gunoi. Astfel, combati si risipa alimentara.
Necesita doar de cateva ingrediente de baza > In afara de croissante, mai ai nevoie doar de cateva lucruri pe care sunt sigura ca le ai deja in casa: zahar, oua, frisca lichida si lapte. In ceea ce priveste aromele, extractul sau esenta de vanilie nu trebuie sa lipseasca din budinca. Cu restul esentelor te poti juca, in functie de ce ai la indemana (portocale, rom, lamaie, cafea). Asa cum iti spuneam mai sus, poti pregati o budinca simpla sau poti combina diferite topping-uri. Propunerea mea sunt afinele si ciocolata, dar te invit sa incerci si alte combinatii!
Se face repede, fara prea mare efort > Pregatirea budincii iti va lua in jur de 30 de minute, carora li se adauga cele 40-45 de minute la cuptor (dar deja atunci nu mai e treaba ta, ci a cuptorului – tu te poti relaxa urmarind un episod din serialul preferat).
Ai nevoie doar de cateva vase > Nici tie nu iti place sa speli toate vasele care raman in urma pregatirii unui desert, nu-i asa? Ei bine, pentru aceasta reteta de budinca de croissante ai nevoie doar de un tocator si un cutit (pentru a taia si unge cu unt croissantele), un bol si un tel (pentru a amesteca ingredientele din compozitia cu oua).
O tava frumoasa, rezistenta si practica
Bineinteles, vei avea nevoie si de o tava incapatoare. Eu am folosit care nu doar ca e frumoasa, dar e si rezistenta si foarte practica. Fiind fabricata din ceramica HR® (High Resistance), rezista la temperaturi intre -20°C si +270°C, asadar o putem folosi fara grija in cuptor, cuptorul cu microunde sau congelator.
Si stiti ce imi mai place mie la ea? Da, si culoarea, care e un rosu burgundy superb! Dar ador faptul ca pot taia linistita preparatul direct in vas. Tava e finisata cu un email special, care o protejeaza de zgarieturi si ciobiri.

Cum servim budinca de croissante?
Ideal este sa servesti budinca cat este calda. O poti pudra cu zahar, insiropa cu sirop de artar sau unge cu putina miere. De asemenea, cred ca e o idee minunata si sa o servesti cu frisca sau inghetata de vanilie!
Pentru a reincalzi o portie – Taie o felie de budinca, asaz-o pe o farfurie potrivita pentru cuptorul cu microunde si incalzeste-o timp de 30-45 de secunde;
Pentru a reincalzi intregul vas – Daca ai un cuptor cu microunde incapator, pune tava inauntru si incalzeste 1-2 minute. Atentie ca vasul sa fie potrivit pentru cuptorul cu microunde, tava de ceramica Emile Henry este. De asemenea, poti incalzi si la cuptorul clasic. Acesta are avantajul ca va imbunatati si textura (la frigider, budinca se mai umezeste, iar croissantele nu vor mai fi crocante). Acopera tava cu folie de staniol (pentru a preveni arderea budincii) si reincalzeste timp de 10-15 minute la 175°C.

Cum pastram budinca de croissante?
Lasam budinca sa se raceasca complet, apoi acoperim cu folie alimentara sau de aluminiu. Pastram la frigider pana la 3 zile.
Urmareste clipul de mai jos pentru a vedea modul de preparare:
View this post on Instagram
Sper ca ti-a placut aceasta reteta de budinca de croissante cu afine si ciocolata. Daca o incerci, spune-mi in comentarii cum a iesit si nu uita sa urci o fotografie cu desertul facut de tine pe Instagram, cu tag @madelicii.
S-ar putea sa iti placa si urmatoarele retete, m-as bucura sa le incerci:
🍰 Budinca de tapioca cu banane si zahar caramelizat
🍰 Rulouri cu scortisoara, banane si nuci (cinnamon rolls)
🍰 Prajitura cu cocos si ciocolata, rapida si delicioasa
🍰 Prajitura cu piscoturi, cocos si ananas – fara coacere
🍰 Brownies cu cirese si lapte condensat
🍰 Prajitura cu lapte (Tres Leches)
🍰 Prajitura de post cu mere, unt de arahide si crema de vanilie
🍰 Prajitura cu mere, gris si lapte praf
🍰 Cheesecake cu iaurt grecesc, miere si nuci

Aceasta postare este realizata in parteneriat cu KitchenShop Romania. Parerile si experienta cu produsul oferit de ei sunt strict personale, fara a fi influentate in niciun fel de aceasta colaborare.
💛💛💛
Ingrediente
Seteaza numarul de portii
6 croissante simple, cu unt | |
3 oua | |
1 lingurita extract / esenta de vanilie | |
0.5 lingurita esenta de portocale | |
80g zahar | |
250g frisca lichida | |
225g lapte | |
afine | |
chipsuri de ciocolata |
Lasă un răspuns