Briose cu spanac si glazura de frisca

30 de minute + timp pt.copt

foarte usor

18 briose

Un deliciu surprinzator, cu o combinatie neasteptata de arome: briose dulci cu spanac, acompaniate de crema Chantilly, pufoasa si vanilata. Dupa cum observi in fotografii, briosele au si o culoare speciala, vibranta, plina de energie si prospetime, pregatindu-ti papilele gustative pentru explozia de arome care urmeaza.

Briosele cu spanac se fac foarte usor si rapid, fara a fi nevoie sa fierbi spanacul inainte. Pur si simplu amesteci aproape toate ingredientele intr-un blender, adaugi ingredientele uscate (faina, praf de copt, bicarbonat, sare) si gata, le poti da la cuptor.

Briose dulci cu spanac

Ce-i cu spanacul in briose, te intrebi?

Prin adaugarea spanacului, briosele devin o optiune mai sanatoasa si mai inovatoare, perfecta pentru cei care doresc sa experimenteze cu aromele si sa aduca un plus de nutrienti in deserturile lor preferate.

Imbinarea subtila dintre gustul dulce al brioselor pufoase si prospetimea spanacului aduce un echilibru perfect si o senzatie uimitoare in fiecare muscatura. Si da, ai ghicit, e o reteta perfect adaptabila pentru cei mici, asa ca poti face un desert sanatos si gustos pentru intreaga familie!

Copiii sunt destul de pretentiosi la mancare, dar cu aceste briose nu vei da gres. Nu doar ca au o culoare atragatoare, aducand celor mici aminte de Shrek sau Grinch, dar sunt si destul de sanatoase. Si uite asa ii pacalesti sa manance spanac!

Le poti servi simple, sau, pentru un efect mai spectaculos, adauga-le si putina crema Chantilly. Frisca vanilata aduce o dulceata fina si un iz subtil de vanilie care completeaza perfect briosele. Imaginatia ta e singura limita cand vine vorba de decorat, asa ca lasa-ti creativitatea sa zburde si personalizeaza-le dupa bunul plac!

Briose sanatoase cu spanac

Ce gust au briosele cu spanac?

Recunosc ca si eu eram sceptica de acest ingredient, mai ales in niste briose. Dar am fost surprinsa in mod placut atunci cand le-am gustat. Iar cand i-am dat si sotului meu sa le incerce, a dat verdictul: seamana foarte bine cu aroma de ceai matcha. Si chiar asa este! Gustul de spanac aduce destul de mult cu aroma aceea proaspata, ierboasa pe care o regasim in deserturile cu pudra de matcha. Nu mai zic ca seamana si la culoare!

Apropo, daca iti plac deserturile cu matcha, gasesti cateva idei si pe blog, cum ar fi:

🍵 Chec matcha cu lamaie, ciocolata alba si cocos

🍵 Tarta cu lamaie si matcha (reteta vegana)

🍵 Guguluf cu capsuni si matcha

Reteta briose cu spanac si glazura de frisca

Cum imbunatatim reteta de briose cu spanac

Desigur, poti inlocui anumite ingrediente sau poti adauga mai multe elemente delicioase pentru a-ti imbogati briosele cu spanac dupa propriul gust! Iata cateva sugestii pentru a personaliza si imbunatati aceasta reteta:

🥥 Inlocuieste untul: Pentru o alternativa mai sanatoasa si mai light, poti inlocui untul cu ulei de cocos (aceeasi cantitate). Gustul va fi, insa, putin schimbat.

🍬 Indulcitori: In loc de miere, poti folosi zahar (dupa preferinte) sau diferiti indulcitori (stevie, eritritol etc.)

🍫 Chipsuri de ciocolata: romele ciocolatei se vor imbina minunat cu prospetimea spanacului.

🥜 Nuci sau alune: Pentru o textura crocanta si un plus de nutrienti, adauga nuci tocate sau alune in aluat.

🍓 Fructe proaspete sau uscate: daca vrei sa aduci o nota fresh si sanatoasa, poti include bucati de fructe proaspete (cum ar fi capsuni, zmeura sau afine) sau fructe uscate (caise, stafide).

🍋 Mai multe citrice: daca vrei o aroma si mai pregnanta de citrice, adauga in compozitia briosele coaja de lamaie, portocala sau lime

🍍 Umplutura: poti umple interiorul brioselor cu diferite creme, cum ar fi cea de ananas (reteta o gasesti in postarea cu briosele carrot cake) sau de lamaie (folosita in briosele cu afine)

🧁 Topping: Inainte de a coace briosele, le poti acoperi cu chipsuri de cocos, diferite nuci si alune tocate, ovaz sau un topping crocant (vezi reteta de briose cu pere si fistic)

Briose sanatoase cu spanac

Cum pastram briosele cu spanac?

Dupa ce briosele s-au racit complet, depoziteaza-le intr-un recipient ermetic sau infasoara-le in folie de plastic. Acest lucru ajuta la prevenirea uscarii si pastreaza umiditatea. Evita expunerea brioselor la umiditate excesiva, deoarece aceasta poate afecta textura si calitatea lor. Depoziteaza-le intr-un loc uscat si ferit de umezeala.

Daca ai adaugat si crema Chantilly, este recomandat sa pastrezi briosele in frigider. Vei prelungi, astfel, durata de viata a desertului. Consuma-le in maximum 3-4 zile.

Daca faci mai multe briose decat poti consuma intr-un timp scurt, poti sa le congelezi. Infasoara-le in mod corespunzator in folie de plastic sau pune-le in pungi cu zip si congeleaza-le pana la 2-3 luni. Dezghetarea se face treptat, la temperatura camerei.

Daca preferi sa consumi briosele calde, le poti incalzi usor in cuptor timp de cateva minute sau in cuptorul cu microunde pentru o scurta perioada.

Sper sa fie pe gustul tau aceasta reteta de briose dulci cu spanac si glazura de frisca. Daca o incerci, spune-mi in comentarii cum a iesit, iar daca urci o fotografie cu desertul facut de tine pe Instagram, nu uita sa imi dai tag @madelicii.

Cauti si alte retete cu arome indraznete? Arunca un ochi pe urmatoarele postari:

🍰 Panna cotta cu liliac, miere si afine

🍰 Tarta rustica cu afine si branza Brie

🍰 Dulceata de pepene galben fara zahar, cu Green Sugar

🍰 Placinta cu mure si vin rosu

🍰 Briose cu unt de arahide si gem de zmeura

🍰 Tarta rustica cu piersici si lavanda (Galette cu piersici)

🍰 Fursecuri cu ciocolata ruby si piper roz

🍰 Gogosi la cuptor cu ciocolata, unt de arahide si covrigei

💛💛💛

Nu sunt recenzii (inca)

Ingrediente

Seteaza numarul de portii
120g spanac preferabil frunze proaspete, dar poate fi si congelat
1 banana
200ml lapte
100g miere
1 ou
1 lingurita extract / esenta de vanilie
0.5 lingurita extract / esenta de portocala
120 g unt topit
240g faina
1 lingurita praf de copt
0.5 lingurita bicarbonat de sodiu
un praf de sare
Glazura frisca
140g smantana lichida
25g zahar pudra
0.5 lingurita pasta de vanilie

Pasii necesari

1.

Amestecam ingredientele umede

Dam prin blender frunzele de spanac, banana, laptele, miere, oul, aromele si untul topit. Varsam continutul intr-un bol incapator.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
2.

Adaugam ingredientele uscate

Adaugam peste compozitia cu spanac faina cernuta, praful de copt, bicarbonatul si sarea, dar fara a amesteca prea mult, doar cat sa se incorporeze.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
3.

Dam la cuptor

Impartim compozitia in cavitatile dintr-o tava de briose (tapetata cu hartii speciale) sau forme de silicon. Dam la cuptor pentru aprox. 15 minute, in cuptorul preincalzit la 170°C.
Lasam sa se raceasca bine inainte de a glazura.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
4.

Glazuram briosele

Batem smantana lichida cu mixerul, impreuna cu zaharul pudra si vanilia. Transferam intr-un pos si decoram briosele.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit

Completari

0.5 lingurita = jumatate de lingurita
In loc de unt poti folosi si ulei de cocos, in raport de 1:1 (aceeasi cantitate). Gustul va fi, insa, putin modificat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *