Prajituri cu capsuni pentru zile de vara
Mmm, capsunile proaspete, printre cele mai iubite fructe de pretutindeni! Si bineinteles, potrivite pentru atat de multe deserturi cu iz de vara, de la diferite tipuri de cheesecake la clasicul gem de capsuni. Stiai ca luna mai a fost declarata, in America, Luna Nationala a Capsunilor? Asa ca, hai sa profitam din plin de sezonul capsunilor si sa ne bucuram de ele, in toate formele. Serveste-le proaspete, ca o gustare sanatoasa sau pune-ti sortuletul norocos si pregateste diferite prajituri cu capsuni. Si nu in ultimul rand, foloseste-le pentru a decora deserturile sau bauturile de vara, adaugand un strop de prospetime si culoare.
Capsunile sunt aici sa ne bucure zilele toride de vara cu parfumul si aroma lor!
Fie ca sunt proaspete sau congelate, feliate sau coapte, capsunile sunt atat de versatile si pe placul chiar si celor mai pretentiosi gurmanzi!
Este adevarat ca sezonul de varf al capsunilor este in lunile de vara, cand fructele rubinii sunt proaspete, parfumate si suculente – perfecte pentru placinte sau cheesecake fara coacere! Dar, din fericire, gasim capsuni in magazine pe tot parcursul anului, ceea ce inseamna ca putem pregati un desert ori de cate ori ni se face pofta. Sau, pur si simplu, putem opta pentru capsuni congelate, care vor functiona bine ca inlocuitor pentru cele proaspete in majoritatea deserturilor.
Dulci, suculente si atat de frumos colorate, capsunile pot fi folosite in atat in mancaruri sarate (platouri cu branza perfecte pentru picnic), cat si in dulciuri sau in bauturi. Deci, in luna mai, sarbatoreste incercand fel de fel de retete noi. Astfel, mananci mai multe capsuni, te bucuri mai mult de ele, dar iti extinzi si repertoriul de retete preferate.
Eu iti sar in ajutor pe partea de prajituri cu capsuni. Asa ca am pus la cale o trecere in revista a deserturilor pe care le gasesti pe blog si care, ai ghicit, au, mai mult sau mai putin, capsuni.
Aceste prajituri cu capsuni sunt prea delicioase si frumoase, trebuie sa le incerci si tu!

Tarta cu lapte condensat, ciocolata alba & capsuni


Cum iti suna urmatoarea combinatie: o tarta cu lapte condensat, crema de branza si ciocolata alba, super fina si catifelata, completata de un blat sfaramicios de biscuiti graham? Si ca sa facem treaba si mai interesanta, o vom decora cu fructe proaspete (pe alese) si o vom imbraca intr-un sos fresh de capsuni si busuioc! O reteta super rapida si usor de pregatit care nu necesita coacere, iar datorita ingredientelor sale, este si foarte racoritoare.
Rulouri cu capsuni si glazura

Cu siguranta ai auzit de faimoasele cinnamon rolls, rulori cu scortisoara numai bune de savurat toamna sau iarna. Pentru sezonul cald, parca ar merge ceva un pic mai fresh, dar la fel de gustos. Incearca rulourile cu capsuni, glazurate cu o crema de branza, dulce si vanilata. Un deliciu pentru intreaga familie, perfect de savurat la micul dejun sau… cand vrei tu!
Foitaje cu capsuni


Foitaje adorabile in forma de inimioara, facute din aluat cumparat, acoperit cu un strat de crema de branza amestecata cu gem de capsuni si decorate cu capsuni proaspete. Rapid, usor si delicios! ervite la micul dejun, aceste foitaje vor aduce un zambet pe fata inca de la prima ora a diminetii.
Pliculete cu gem de capsuni

Ramanem la inimioare si la gem de capsuni si pregatim niste pliculete tare simpatice din aluat pentru crusta de placinte si umplute cu gem. Usor de facut si pliiine de dragoste!
Choux au craquelin cu crema de capsuni



Daca ai pofta de un desert fresh, rapid si delicios, reteta de choux au craquelin s-ar putea sa iti faca cu ochiul! Stratul de craquelin de deasupra ofera o textura crunchy, care se completeaza perfect cu crema matasoasa din interior. Gasesti in postarea doua tipuri de crema, ambele pe baza de frisca – una cu crema de branza, capsuni si petale de trandafiri, cealalta cu Nutella.
Tarta panna cotta cu trandafiri & jeleu de capsuni

O alta tarta cu capsuni, light, cu arome subtile si cu un aspect care va impresiona, cu siguranta. Avem la baza un aluat fraged, apoi un strat de panna cotta vanilata si unul de jeleu de capsuni. Vei remarca parfumul delicat, floral oferit de apa de trandafiri, folosita atat in panna cotta, cat si in jeleu.
Cakesicles cu mac, lamaie si umplutura de capsuni


Pentru aceasta reteta de cakesicles am folosit ca baza un chec cu lamaie si mac, pe care l-am faramitat si amestecat cu crema de branza, unt si zmeura liofilizata. In mijlocul „inghetatei” am pus si o umplutura de capsuni, iar apoi am invelit totul in ciocolata alba. Tare ochioase sunt si perfecte de oferit cadou! Daca iti place combinatia aceasta de arome, vezi si tortul cu lamaie, mac si capsuni.
Mini gugulufuri vegane cu banane si glazura de capsuni

Dovada ca si dulciurile de post sau vegane pot fi la fel de delicioase. Aceste mini prajiturele guguluf au o textura deosebita, oferita de banane si sunt acoperite cu o glazura dulce, aromata si colorata natural cu capsuni, Delicioasa combinatie!
Prajitura cu lapte (Tres Leches)



Pentru aceasta prajitura am folosit capsunile ca element de decor, dar si pentru a oferi o nota de prospetime. Avem o prajitura densa, umeda, acoperita cu un nor de frisca vanilata. Ceea face deosebita aceasta prajitura cu lapte este faptul ca dupa coacere, este insiropata cu un amestec de trei produse lactate diferite: lapte integral, lapte condensat indulcit si lapte evaporat. Combinatia de lapte ofera dulceata, savoare, o textura bogata si un grad perfect de insiropare. Daca vrei sa mai vezi un exemplu de decor cu capsuni, arunca un ochi si pe reteta de tarta cu ciocolata sau pe cea de pasca (cheesecake) in doua culori.
Tiramisu cu capsuni, la borcan


Un altfel de tiramisu, la fel de fresh, la fel de bun! Nu lasa vara sa treaca fara sa nu incerci aceasta reteta de tiramisu cu capsuni si Limoncello, in portii individuale, la borcan. Am asezat cu grija in borcanele straturi de piscoturi scaldate in sirop de capsuni si Limoncello, crema fina si vanilata cu mascarpone si capsuni macerate, „imbatate” si ele cu lichior. Combinatia de arome si texturi este absolut divina!
Guguluf cu capsuni si matcha

O prajitura cu blat umed si pufos, ce ascunde un strat fin, ca o panglica dulce, cu aroma de capsuni. Nu putea sa lipseasca o glazura pe masura, care sa se scurga frumos peste al nostru guguluf. Glazura cu matcha este castigatoare, oferind un plus de aroma, dar si de culoare. Oh, atat de delicios si frumos e acest guguluf cu capsuni! Mie imi lasa gura apa numai cand ma uit la poze, tu ce zici? Il incerci?
Creme brulee cu ciocolata si capsuni



Iti place textura crunchy si gustul caramelizat al creme brulee-ului si esti si fan ciocolata? Atunci neaparat trebuie sa incerci reteta aceasta! Sigur nu vei putea refuza un creme brulee cu ciocolata neagra, care are la baza un gem acrisor de capsuni si partea superioara acoperita de un strat crocant de zahar caramelizat. Ei, deja parca iti ploua in gura, am dreptate?
Brownies cu crema de branza si capsuni

Cine spune ca nu te poti bucura de niste prajituri in forma de inimioara in tot timpul anului, nu doar de Valentine’s Day? Prospetimea capsunilor, crema de branza fina si ciocolata neagra sunt o combinatie de arome care se completeaza reciproc pentru a crea o experienta culinara uimitoare. Capsunile dulci-acrisoare nu ofera doar o culoare superba, dar si o aroma unica, crema de branza aduce textura moale si cremoasa, toate acestea fiind imbogatite de intensitatea ciocolatei si a texturii dense a prajiturilor brownie.
Desert la pahar cu piscoturi, ciocolata, capsuni & fructul pasiunii


Te-ai gandit vreodata cum ar fi sa savurezi o combinatie delicioasa de mousse aerat si fin de mascarpone cu ciocolata speciala, cu zmeura si capsuni, alaturi de un sos racoros de fructul pasiunii si capsuni macerate, toate asezate pe un strat de piscoturi insiropate? Ei bine, am pregatit pentru tine o reteta de desert la pahar cu toate aceste ingrediente delicioase, usor de preparat, si mai usor de savurat!
Fursecuri cu lamaie, capsuni si ciocolata alba

Fursecuri marmorate cu capsuni, lamaie si ciocolata alba, perfecte pentru a fi savurate alaturi de cei dragi intr-o dupa-amiaza insorita de primavara. Combinatia de arome data de esenta de lamaie si pudra de capsuni este completata de gustul fin al ganache-ului de ciocolata alba pe care l-am asezat intr-un strat generos intre cele doua fursecuri. Rezultatul este un desert delicios si usor, cu o combinatie perfecta de dulce si acid, care se topeste in gura si iti lasa o senzatie placuta de prospetime.
Pancakes la tava (clatite americane)



O reteta delicioasa de pancakes la tava, pe care cu siguranta o sa o indragesti. Se face foarte usor si e delicioasa! Desi poti alege ca topping orice ai prin casa, eu am ales o combinatie de capsuni, afine si chipsuri de ciocolata cu lapte. Trebuie sa le incerci!

Lasă un răspuns